Friteeratut suolakurkut

 En olisi kuunaan uskonut miten herkullisia maustekurkut voivat olla friteerattuna. TikTokissa pyörii päivittäin mitä oudoimpia ruokia ja minä tein uuden vuoden lupauksen kokeilla osaa niistä. Ensimmäisenä testiin meni jo viime vuoden puolella paprika jonka päällä oli Philadelphiaa, kinkkua ja everything but the bagel - maustetta. Tämän myötä en juurikaan enää syö leipää, koska tämä yhdistelmä on jotain niin herkullista.

Nyt sydämeni vei nämä frittikurkut. Googlatessani ohjetta huomasin että vaihtoehtoja on paljon. Osa taikinoista oli tehty piimään, siinä missä toiset olivat käyttäneet olutta. Meillä ei ollut kumpaakaan, joten käytin taikinassa vichyä.

Resepti on muutenkin ihan oma versioni. En kikkaillut mausteiden kanssa, sillä yksinkertainen on monesti parempaa. Silti kurkut olivat täydellisen herkullisia.

Ekan testikurkun jälkeen huomasin, että suolaa kannattaa laittaa yllättävän reilusti. Itse toki pidän suolaisemmista ruoista muutenkin, joten testikurkku ja suolan lisääminen asteittain on kannattavaa että herkku on juuri sinun suuhusi paras.

Friteeratut suolakurkut

  • 20 kpl mini Snack - maustekurkkuja (esim Felix)
  • 0,75 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl valkosipulisuolaa
  • Chilihiutaleita
  • 1,2 dl Vichyä
  • Öljyä paistamiseen
  1. Sekoita jauhot, Vichy ja mausteet ja anna turvota vartti.
  2. Kuumenna öljy kattilassa.
  3. Kuivaa kurkuista ylimääräinen neste talouspaperiin.
  4. Dippaa kurkut taikinaan ja laita paistumaan öljyyn. Pikkukurkut paistuvat nopeasti joten käännä ne äkkiä ja nosta sitten talouspaperin päälle. Paperi imee ylimääräisen öljyn.
  5. Tarjoile heti dippikastikkeen kanssa. Erityisesti valkosipuli ja aurajuustodippi sopii näiden kanssa hyvin.

Kommentit

Suositut tekstit