Maailman paras piirakkapohja (vain kolme ainesosaa) + Kasvisfetapiirakka



Tämä piirakkapohjaresepti on opittu koulussa. Se on erään opettajamme puhtaasti nerokas luomus ja siksi kysyinkin luvan saada jakaa tämän teille, sillä tästä yksinkertaisemmaksi ei piirakkapohjan teko mene. Sen lisäksi että tässä on vain kolme ainesosaa, tämä on erittäin helppo resepti oli sitten aloittelija tai konkari.

Piirakkapohjasta tulee aina sopivan mehevä ja sopivan rapea. Se itsessään maistuu hyvälle ja kun kerran opettelet tämän et jatkossa välttämättä tarvitse muita reseptejä.

Koulussa kun tehdään kiloista näitä, käytämme yleiskonetta, mutta testasin tämän itse pariinkin otteeseen kotioloissa ja huomasin, että tämän saa tehtyä käsinkin muutamassa minuutissa.

Reseptin keskeinen idea on, että jokaista kolmea ainetta on aina saman verran. Yksi osa kaikkea. Mitään mausteita tähän ei tarvitse, sillä tämä maistuu itsessään hyvälle ja loppu maku tuleekin sitten täytteestä.

Tein viikonloppuna kasvispiirakan fetalla ja nämä kuvat ovat siitä projektista peräisin. Laitan myös kyseisen kasvispiirakan ohjeen tähän, sillä se oli taivaallisen hyvää ja suosittelen kokeilemaan sitä.

Tein kasvispiirakan Muumivuokaan jonka halkaisija on n. 28 cm - jos teet peltipiirakan, suosittelen tuplaamaan annoksen.

TARVITSET (28 cm vuokaan):


100 g Voita
100 g Vehnäjauhoja
100 g Juustoraastetta (Itse käytin emmentalia, sillä siinä on ihanan voimakas maku)

  • Pehmennä voita 5 - 8 sekuntia mikrossa.

  • Lisää kaikki aineet kulhoon ja sekoita niin kauan, että kaikki on täysin sekaisin.

  • Siirrä jääkaappiin 10 - 15 min ajaksi lepäämään.

  • Voitele vuoka ja kuumenna uuni.

  • Taputtele pohja käsin vuokaan ja täytä haluamallasi täytteellä.

  • Kasvispiirakka oli uunissa n. 200 C ja 35 min. Täytteestä riippuen kannattaa katsoa mikä aika on sopiva.



KASVISFETAPIIRAKKA:


1 annos piirakkapohjaa.

  • Tee kuten yllä on neuvottu


1 Punasipuli suikaleina
1 Kesäkurpitsa paloina
1 Paprika paloina
½ Parsakaali nuppuina
+ mitä tahansa kasviksia
1 pkt Fetaa
2 dl Kermaviiliä
2 Kananmunaa
1 tl Suolaa
½ tl mustapippuria
½ tl Valkopippuria
1 rkl Tuoreita tai kuivattuja yrttejä (basilika, oregano, timjami, kirveli...)
Juustoraasteen jämät, jos niitä jäi sekä halutessasi oliiveja ja aurinkokuivattua tomaattia

  • Pilko kasvikset ja freesaa pannulla niin että ne ovat al dente - lähes kypsiä.

  • Kaada kasvikset ja levitä piirakkapohjan päälle.

  • Vatkaa kermaviili, munat ja mausteet kevyesti ja kaada piirakan päälle.

  • Heitä pinnalle oliivit, aurinkokuivatut tomaatit, murusteltu feta ja juustoraaste.

  • Paista uunissa 200 C n. 35 min.












 

 

Kommentit

  1. Kiitos ohjeesta! Tuli testattua tänään, ja menee ehdottomasti top-3 listan kärkeen. Toi pohja on niin toimiva, tykkään juuston tuomasta rapeudesta. Kasvisten osalta sävelsin, kun talosta löytyi myös kukkakaalia, se sopi sekaan myös :)

    VastaaPoista
  2. Sofia / Frutti Di Mutsi22. lokakuuta 2017 klo 5.27

    Kiva kuulla! Kiitos viestistä!
    Itsekin pidän kovasti kasvispiiraista, mutta oli kiva huomata koulussa miten tämä pohja taittuu kaikkeen mahdolliseen aina kasvispiirakoista kinkkuun ja kalkkunaan :) Ihanaa syksyä sinne <3

    VastaaPoista
  3. - Sydämellinen kiitos tästä "pohjaratkaisusta", jollaista olen kauan kaivannut; oma tekeleeni on aina ollut tympeän taikinamainen pohja.
    Tällä selkeällä 3:n sekoituksella sain eka kertaa rapean piirakan onnistumaan :D
    Mahtilöytö tällaiselle e-pohjalaiselle wanhallepojalle - ja pizzaankin sovellan.
    Hyvää ruokakesää sinne !

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Kiva kuulla! Ihanaa kesää sinnekin!

    VastaaPoista
  5. En ole mikään kokki, mutta tänään tein kasvispiirakan ohjeesi mukaan. Tuli tosi hyvää. Vaimo ja tytär kehuivat "Parasta piirakkaa ikinä". Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  6. No nyt oli piirakkapohja kohdillaan ! Hyvä maku, hyvä koostumus ja helppo tehdäkin kaiken lisäksi. Juustoraastepussista jäi vielä mukavasti juustoa myös piirakan täytteeksi, aivan täydellistä. Tämä jäi käyttöön, turha enää muita ohjeita katsella :)
    Nyt vaan peliin itsekuria ettei tulisi koko piirakkaa kerrallaan ahmittua. Kiitos ohjeesta !

    VastaaPoista
  7. Kiva kuulla, kiitos <3 Olen kyllä myös itse menettänyt sydämeni tälle ohjeelle. Miten helppo ja täydellinen ja onnistuu joka kerta. Ja makua saa muokattua käyttämällä erilaisia juustoja pohjassa. Oma lempparini on tuo emmental, mutta varmasti kaikki raasteeksi taittuvat juustot sopivat tähän :) Kiva että sinäkin löysit tästä iloa! Ihanaa kevään odotusta! :)

    VastaaPoista
  8. Hei, tein tätä piirakkavuokaan ja oli kyllä kerrassaan hyvää, nams! Voiko tällä tehdä myös pellille esim. Kaksinkertaistamalla määrät? Kiitti jo etukäteen!

    VastaaPoista
  9. Ehdottomasti voi! Tämä pohja toimii hyvin myös pellillä :)

    VastaaPoista
  10. Hei - tein tätä sienipiirakan pohjaksi. Erinomaisen herkullinen rapea ohut ja maukas pohja. Nyt kaipaisin makeaan piirakkaan vastaavaa hyvää pohjaa. Olisiko Frutti di Mutsilla sellainen taikataikina :) ?

    Raparperi

    VastaaPoista
  11. Eipä tule nyt mieleen, mutta taidan alkaa suunnittelemaan sellaista :) Kiitos viestistä, palaan asiaan mahdollisimman pian :)

    VastaaPoista
  12. Hei, pohja on tosiaan helppo tehdä ja niin rapea ja maukas!
    Haluaisin tarjota keliakiaa sairastavalle ystävälleni, tietysti gluteenittomana. Oletko sattumoisin testannut toimiiko yhtä hyvin jos vaihtaa jauhot gluteenittomiin?

    VastaaPoista
  13. Ystäväni testasi tämän gluteenittomana, ja se pohja oli toiminut todella hyvin. Hän on tehnyt tätä myös tällä ohjeella, ja sanoi ettei eroa huomaa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit