Haaveena höyryuuni - Voita liput Taste of Helsinki -tapahtumaan!

Mainos Electrolux

Haaveissa höyryuuni

Aloittaessani kokkiopinnot viime syksynä, huomasin yhden merkittävän suuren eron tapahtuneen ammattikeittiössä kymmenen vuoden aikana. Höyryuunit ovat rantautuneet niin koulujen kuin ravintoloidenkin keittiöihin. Olin asennoitunut oppimaan kaiken alusta – ihan siitä perunan keittämisestä asti, mutta huomasin, että lisukkeiden keittäminen ammattitasolla alkaa olemaan jo historiaa.

Jokaisessa koulumme keittiössä sekä kaikissa paikoissa, missä olen tehnyt työharjoitteluita, on tätä nykyä höyryuunit. Tutustuin tarkemmin Electroluxin höyryuuneihin, joissa on kolme mahdollisuutta kypsentää: Perinteinen lämpö, höyrytoiminto tai niiden yhdistelmä.

Höyrytoiminnolla saa valmistettua helposti ”keitetyt” perunat ja riisit ynnä muut. Myös lihan ja kasvisten kypsentäminen on vaivatonta, sillä se tekee liharuoista erityisen meheviä ja kasvikset säilyttävät niin makunsa kuin ravinnekkuutensankin. Näiden kahden välimuoto taas tarjoaa paiston missä on höyryä mukana. Ruoasta tulee mehevää, kuivuutta ei tarvitse pelätä ja ruoka valmistuu erittäin nopeasti ja helposti.


Haaveissa höyryuuni ja kaasuliesi


Haaveissani on jonain päivänä rantauttaa höyryuuni myös kotiin. Nytkin, kun tekee vaikka ruisleipää, on uunin pohjalle laitettava vuokaan vettä, että leipä olisi erityisen mehevä sisältä ja tarpeeksi rapea ulkoa. Leipä myös nousee paremmin, kun osa uunin lämmöstä on korvattu höyryllä. Ja selatessani huomasin että esimerkiksi Electroluxin PlusSteam -uunilla täydellisen rapeaan leipään riittää vain kolme vaihetta: Lisää desi vettä uunin pohjalla olevaan lokeroon, valitse PlusSteam -ohjelma ja esikuumenna uunia viiden minuutin ajan. Sitten vain leivät uuniin ja täydellisen rapea ja sisältä pehmeä leipä on valmis.

Tällä hetkellä tosiaan höyryuunin saaminen kotiini on vain haave. Minulla on siitä hyvä tilanne, että kotona minulla on käytössäni kuitenkin kiertoilmauuni. Höyryä voi pienesti lisätä kuten ruisleivän kohdalla kuvailin – laittaa uunin pohjalle vuoan, jossa on kiehuvaa vettä. Se ei millään muotoa ole sama asia, mutta auttaa hieman.

Muistan, miten aikanaan oli luxusta päästä tavallisen uunin jälkeen kokkailemaan kiertoilmalla. En varmaan selviäisi enää ruoanlaitosta ilman kiertoilmauunia. Toki kaikkea oppii käyttämään ja kaikkeen sopeutuu, mutta viimeiset 6 vuotta olen kokannut kotona vain kiertoilmauuneilla ja koulussa höyryuuneilla ja alan pikkuhiljaa ymmärtämään miksi näitä kehutaan niin paljon. Vielä kun saisin sen höyryuunin ja sille kaveriksi kaasulieden tai induktiokeittotason – olisin sellaisilla leveleillä ruoanlaittomaailmassa etten kykene edes kirjoittamaan tätä haavetta julki ilman typerää virnettä kasvoillani! Haha!


Kotioloissakin suosin uunikypsennystä


Minä valmistan kotioloissa paljon ruokaa juurikin uunissa. Uuni laulaa lähes päivittäin ja ehkä siksikin olen kiinnittänyt näihin uuneihin enemmän huomiota. Vaikka olen myös kirjoittanut lukemattoman määrän reseptejä supernopeisiin ruokiin, silti arkiruokamme ovat lähes poikkeuksetta uuniruokia. Syömme paljon laatikoita ja kypsennän niin lihapullat kuin pihvitkin uunissa. Samoin perunat ja kasvikset. Että sinällään höyryuuni kotiin ei ehkä ole ihan niin kaukainen haave, sillä niitä on tullut markkinoille jo enemmänkin ja niille selvästi on kysyntää muuallakin kuin ammattikeittiöissä.



Ja kun perunoista ja kasviksista puhutaan, ei ole mitään parempaa lisuketta mille tahansa ruoalle kuin uunissa paahdetut kasvikset. Ne maistuvat herkullisilta vielä seuraavanakin päivänä – toisin kuin keitetyt kasvikset. Tässäkin olen huomannut niin koulussa kuin kotonakin suuren eron, kun kasvikset höyrytetään, niihin ei tule sitä ”limaisuutta” mikä keittämisestä tulee. Niihin jää se ihana puruvara ja silti pinta on rapsakka.

Nyt kun uuniruoista puhutaan, niin kokeile vaikka superherkullisia kanttarelleilla täytettyjä kesäkurpitsoita, rapeita bataattiranskalaisia tai mausta herkulliset paahdetut kasvikset Frutti di Mutsin tapaan! Alla on siis minun lempireseptini paahdettujen kasvisten maustamiseen!

[caption id="attachment_5471" align="aligncenter" width="1748"] Muunmuassa näistä kasviksista syntyy taivaallisen herkulliset uunikasvikset[/caption]

PAAHDETUT KASVIKSET:


Mitä tahansa tuoreita kasviksia. 
Omat lempparit: Parsakaali, kukkakaali, sipuli, paprika, ruusukaali, peruna, bataatti, selleri, lanttu, kesäkurpitsa.

Tee öljymarinadi:

1 dl Hyvää oliiviöljyä
½ dl Hunajaa (juoksevaa)
1 tl Suolaa
1 tl Timjamia (tai muutama oksa tuoretta)
1 tl Basilikaa (tai muutama lehti tuoretta)
1 tl Rosmariinia (Myös tätäkin voi laittaa tuoreena)
1 tl Kirveliä
1 tl Paprikajauhetta
2 murskattua valkosipulin kynttä

  • Sekoita marinadin ainekset keskenään ja hiero hyvin kasviksiin.

  • Laita kasvikset voideltuun uunivuokaan ja paahda 200 C n. 20 min tai kunnes kasvikset ovat vielä napakoita, mutta pinta on saanut väriä!


 

Haluankin kysyä teiltä lukijoilta: Millaisia uuneja teillä on kodeissanne? Onko monellakin jo höyryuuni käytössä ja millä tavalla se on muuttanut ruoanvalmistusta kotioloissa? 

ARVONTA:


Arvon kaikkien kommentin jättäneiden kesken


KOLME kahden hengen lippupakettia Taste of Helsinki -tapahtumaan.


Tapahtuma on Helsingissä 14. - 16. 6. 2018


Arvonta päättyy 2.6.2018 klo 21 ja tämän jälkeen olen voittajuun yhteydessä henkilökohtaisesti!


Onnea ARVONTAAN!


Kommentit

  1. Muutin hiljattain uuteen asuntoon ja nyt mulla on käytössä kiertoilmauuni, aiemmin oon käyttänyt ihan perusuunia ilman mitään hienouksia. Aika vähän tulee käytettyä uunia ruuanlaitossa, pitäisi perehtyä uunin ominaisuuksiin!

    VastaaPoista
  2. meillä kotona höyryuuni ja ihan paras hankinta keittiöön.

    VastaaPoista
  3. Mukana! :)

    anna-ylitalo@hotmail.fi

    VastaaPoista
  4. Äh, unohdin vastata kysymykseen, enkä saa vastattua/muokattua aikaisempaa kommenttiani. Ihan normaali uuni on siis käytössä mutta höyryuuni kuulostaa melko kiehtovalta!

    anna-ylitalo@hotmail.fi

    VastaaPoista
  5. Meillä on ihan tavisuuni käytössä. Höyryuuni olisi kyllä oikea unelmien täyttymys!

    VastaaPoista
  6. Meillä mennään ihan perinteisellä liedellä, jossa normaali uuni ja keittolevyt. Hyvin on selvitty, vaikka alkaa aika näkymään; jos useampi keittolevy yhtä aikaa päällä on lämpeneminen hidasta, ja uuni paistaa paremmin takaosan leivonnaiset kuin etummaiset :D Taitaa olla kohta aika päivittää uuteen ja olikin kiva kuulla ajatuksiasi höyryuunista!
    Taste of Helsinki - kuulostaa just hyvältä!

    VastaaPoista
  7. Meillä on kiertoilmauuni kotona kovassa käytössä. Höyryuuni olisi mielenkiintoinen vaihtoehto ja se induktiotaso, josta myös kovin haaveilen :)

    VastaaPoista
  8. Back to basics. Nykyisessä asunnossa vanhat liesilevyt ja uuni. Kiertoilmauuni ja keraaminen liesi edellisessä kodissa. Höyrysysteemi oli edellisessä mikrossa.

    VastaaPoista
  9. Ah, uunissa paahdetut kasvikset ovat minunkin lemppari! Laitan usein marinadiin lisäksi joko sitruunaa tai limettiä ja balsamicoa tai riisiviinaetikkaa. Nykyään marinadeja tehdessä käytän usein valmista valkosipuli- tai inkiväärimurskaa, saa tölkeissä ja tuubeissa ja on niin kätsyä jos tarvii vaan pienen määrän. Kiitos vinkistä, pitää kokeilla tuota vesiastiaa uunissa. Kiertoilmauuni on mullakin käytössä :) varsinkin kesäkurpitsoista tulee niin helposti ihanan rapsakoita uunissa kun leikkaa ihan ohuiksi siivuiksi (versus pannulla tai grillissä), pitää vaan olla tarkkana ettei pala :D mukana arvonnassa myös!

    VastaaPoista
  10. On kätevä ja helppo käyttää.

    VastaaPoista
  11. Meillä on ihan tavallinen uuni :)

    VastaaPoista
  12. Höyryuunia olisi kiva kokeilla, ihan perusuunilla mennään.

    VastaaPoista
  13. Ihan tavallinen uuni käytössä :)

    VastaaPoista
  14. Minulla on käytössä tavallinen kiertoilmauuni, mutta tuo höyryuuni olisi varmasti hyvä laite.

    VastaaPoista
  15. Tavallinen karvalakkiuuni. Ja on vanha...

    VastaaPoista
  16. Meillä on kiertoilmauuni. Mutta harvemmin kiertoilmatoimintoa tulee käytettyä. Kaksi pellillistä pikkupullia paistuu ihan hyvin ylä-alalampö toiminolla.

    VastaaPoista
  17. Haaveilen isosta uunista, jossa on höyrytoiminto. Leivon vehnähapanjuurella ja myös opetan kotileipureita ja olisi aivan mahtia jos olisi kunnollinen uuni, jossa voisi paistaa monta leipää yhtaikaa. Voit tutustua minun blogiini osoitteessa juurellaleivottu.fi

    VastaaPoista
  18. Höyryuuni unelmissa :D

    VastaaPoista
  19. meillä syödään paljon kasviksia

    VastaaPoista
  20. Mukana kilpailussa!

    VastaaPoista
  21. Ihan tavallinen uuni on käytössä, höyryuuni ei jostain syystä ole minua koskaan kiinnostanut... Liekö huonoja kokemuksia (huonosti) höyrytetyistä ruoista joista on jäänyt huono kva höyryttämisestä? Voisi tutustua höyryuuneihin kyllä tarkemmin.

    VastaaPoista
  22. Pienikokoiseen keittokomerooni kätevin vaihtoehto oli moderni mikroaaltouunin ja kiertoilmauunin yhdistelmä.

    VastaaPoista
  23. Tavallinen uuni löytyy kotoa. Päivityksen tarvetta olisi...

    VastaaPoista
  24. Mukana! Olen vielä aika avuton ruuanlaittaja.

    VastaaPoista
  25. Olisi kiva kokeilla höyryuunia, kotona tavallinen liesi ja uuni.

    VastaaPoista
  26. Tavallinen uuni käytössä, kiertoilmaakin olen kokeillut, mutta ainakin omani kuivatti ruokia. Höyryuuni olisi varmaan ihana . Ehkä joskus, kun talouspuoli antaa myöden.

    VastaaPoista
  27. Mä olen aika laiska kokkaaja, joten perusvehkeillä pärjään hyvin.

    VastaaPoista
  28. kiertoilmauuni löytyy hyväksi todettu salaa haaveilen kaasuliedestä

    VastaaPoista
  29. Höyryuuni kuulostaa mielenkiintoiselta. Olen harrastelijakokki , mutta kokemus höyryuunista puuttuu. Kiertoilmauuni on haaveissa omaan keittiöönkin, mahdollisesti höyryuunikin :)

    VastaaPoista
  30. Höyryuuni tuo kyllä uusia ulottuvuuksia kokkailuun. Suosittelen :)

    VastaaPoista
  31. En edes ajatellut, että kiertoilmauuni olisi jotenkin ”erikoinen”, pidän sitä vakiona. Meillä on kodissamme ollut nyt kymmenen vuoden ajan kaksi uunia: tavallinen (=kiertoilma) ja höyryuuni. Lisäksi on induktio- ja kaasuliedet. Induktiosta ja höyryuunista en enää luopuisi. Höyryuuni kuumenee nopeasti, on helppo puhdistaa, se kypsentää ruuat hellästi ja lisäksi siinä on monipuolisia toimintoja, esim. säilykkeiden, taikinoiden ym. valmistamiseen.

    VastaaPoista
  32. Ihan normiuuni löytyy mutta uunijuurekset ovat tosi ihania samoin kuin bataattiranut ?

    VastaaPoista
  33. Kiertoilmauuni on nykyisin kovassa käytössä. Seuraava na olisi haaveena saada induktiotaso - kenties joskus höyryuunikin! Meillä kokataan paljon riistaa...höyryuunilla voisi kenties helpommin hyödyntää erilaisia hirven ruhonosia.

    VastaaPoista
  34. Ihan tavallinen kiertoilmauuni ja induktioliesi löytyy kotoa ja tyytyväinen olen ollut. Vielä en ainakaan ole osannut kaivata höyryuunia :)

    VastaaPoista
  35. Meillä on kiertoilmauuni, mutta en ole päässyt senkään kanssa vielä sinuiksi. Kaikki ruoka tuntuu palavan alhaisemmasta lämpötilasta huolimatta... En tiedä olisiko höyryuuni helpompi.

    VastaaPoista
  36. Meillä on ihan tavallinen kieroilmauuni käytössä. Luulen, että se riittää meille.

    VastaaPoista
  37. EN KÄYTÄ PALJON UUNIA JOKA ON AIVAN TAVALLINEN UUNI. ASUN VUOKRALLA, JOTEN EI SITÄ VARMAANKAN VAIHDETA HÖYRY- UUNIIN. MUTTA AIJON TUTUSTUA MUUTEN RUUAN VALMISTUKSEEN UUNISSA, KUN VATSANI ALKAA TÄSTÄ TOIMIA PIKKU HILJAA. OLEN SAIRASTELLUT KOVASTI, JOTEN RUUAN VALMISTAMINEN ON OLLUT KOVIN NIUKKAA. HYVÄÄ KESÄÄ! T: Asko Peltoniemi

    VastaaPoista
  38. Tavallinen kiertoilmauuni löytyy. Höyryuuni kuulostaa kiinnostavalta! ?

    VastaaPoista
  39. Kiertoilmauuni löytyy. Höyryuuni ihan uusi juttu

    VastaaPoista
  40. Kiertoilmauuni. Höyryuuni haaveissä :)

    VastaaPoista
  41. Perusuuni löytyy kotitaloudestamme. En tiedä onko edes kiertoilmalla varustettu.

    VastaaPoista
  42. Mun vuokrakodissa on ihan perus uuni, en oo moisista höyryuuneista koskaan tainnu ees kuulla ??? Mut siis kuulostaa aikas superilta uunilta ellei jopa aika luksukselta ☺️ Mullakin on hirmu paljon allergioita etenkin kasvispuolelta ja voin niitä syödä vaan kypsennettynä. Tollanenhan olis sellasessaki ihan huippu et vois saada vähän enemmän ees niitä ravinteita niistä ☺️? täytynee kokeilla ainaki tota vedellä täytettyä uunivuokaa uunin pohjalla ??

    VastaaPoista
  43. Mulla on tavallinen vanha uuni. Mielellään messuille

    VastaaPoista
  44. Minulla on kiertoilmauuni.

    Höyryuuni on mielenkiintoinen, varmaan tulee hyvää ruokaa . Ei ole kokemusta.

    VastaaPoista
  45. Ihan tavallinen uuni käytössä. Seraava hankintamme on todellakin höyryuuni.

    VastaaPoista
  46. Ihan tavallinen uuni käytössä. Seraava hankintamme on todellakin höyryuuni.

    VastaaPoista
  47. Mulla on käytössä UPO jossa tavallisen uunin lisäksi kiertoilmauuni. Valmistan lähes kaiken ruoan kiertoilmalla ja vihannekset höyrytän jenkeistä tuomallani höyrytinastialla. Keittiöremppaa suunnitellaan ja se tämän kesän projekti, keittiön tulee ehdottomasti höyryuuni.

    VastaaPoista
  48. Ihan tavallinen uuni käytössä, höyryuuni olisi ihana ☺

    VastaaPoista
  49. Kiertoilmauuni ja induktioliesi, höyryuunia olisi mukava kokeilla.

    VastaaPoista
  50. Meil ei oo täl hetkellä kunnon uunia laisinka, kun muutettiin, ja uuni on toimimaton. Mies liian nuuka ostamaan uutta, koska ei ole hänen murheensä, kun ei hän kokkaa...

    VastaaPoista
  51. Tavallinen uuni löytyy, joka kovassa käytössä. Ensimmäistä kertaa kuulinkaan höyryuunista.

    VastaaPoista
  52. Tavallinen uuni löytyy, höyryuuni unelmissa

    VastaaPoista
  53. Kiertoilmauuni. Paljon tulee höyrytettyä kattilassa, esim. kanaa, juureksia, kasviksia

    VastaaPoista
  54. Kuulostaa kätevältä tuo höyryuuni, meillä on kuitenkin ihan tavallinen uuni.

    VastaaPoista
  55. Meillä on ihan perus Rosenlew.

    VastaaPoista
  56. Kotikolossa on ihan perusuuni. Merkiltään Rouva Rosenlew ja hän tuli asunnon mukana. Vaikka ikää uunilla on, on se on toiminut kohtuullisen hyvin. Toisinaan näyttää mieltään ja kypsennys vie kauan, toisinaan hiillyttää ruuan jo vajaassa puolessa tunnissa. Olenkin alkanut miettiä että meistä keittiön kahdesta emännästä se taitaa olla se temperamenttisempi ja minä lähinnä myötäilen sen tekoja.

    VastaaPoista
  57. Ihan tavallinen uuni.

    VastaaPoista
  58. Tavallinen, kohta parhaat päivänsä nähnyt uuni taloudessamme on tällä hetkellä.
    Pitäisiköhän harkita seuraavaksi höyryuunia....

    VastaaPoista
  59. Uunia tulee käytettyä liian vähän ruoanlaitossa! Höyrytykset teen kattilassa, mutta en ole ikinä kuullutkaan höyryuunista - nyt on pakko saada sellainen! Saisi kalastakin tehtyä ihan uusia variaatioita!

    VastaaPoista
  60. Tavallinen uuni, joka joko polttaa leivonnaiset tai jättää kakut raaáksi. Peltiä saa pyörittää monta kertaa toisinpäin kun paistaa edestä huonommin. Kovana leipurina tämä ärsyttää ihan mielettömästi ja lukuisat ihanuudet ovat menneet pilalle uunin vuoksi. Höyryuuni olisi leipurin taivas :)

    VastaaPoista
  61. Vastaus kysymykseen: vanha uuni, suoraan 80-luvulta!! ??? Ajaa asiansa ?

    VastaaPoista
  62. Olisikin edes kiertoilmatoiminto, saati sitten höyryuuni... Vanha uuni löytyy.

    VastaaPoista
  63. Kiertoilma ja keraaminen liesi

    VastaaPoista
  64. Vanha sähköliesi. Kunnon uuni kaikilla herkuilla olisi kyllä haaveissa. Kaasulla mieluiten. Miehelle siinä saisi olla kaksi sähkölevyä ?

    VastaaPoista
  65. Meillä on kiertoilmauuni.

    VastaaPoista
  66. Kiertoilmauuni. On siinä "tavallinenkin" toiminto, käytän molempia.

    VastaaPoista
  67. Ihan tavallinen uuni vain ?

    VastaaPoista
  68. Kiertoilmauuni löytyy meiltä. Höyryuuni kuulostais kivalta, koska meilläkin tykätään paahdetuista uunikasviksista.

    VastaaPoista
  69. Mukana arvonnassa! Meillä on leveä kaasuliesi sähkö/kiertoilmauunilla. Ihana, mut korjauksen tarpeessa, monesta kohtaa vähän rempallaan ja kaikki levyt ei liedessä toimi.

    VastaaPoista
  70. Juuri valmistuneessa keittiöremontissa on myös höyryuuni kaikilla mausteilla. Vähän vielä käyttö hakusessa, mutta parsan kypsennys ihan parasta. Mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
  71. Tavallinen uuni käytössä kotona. Mökillä on leivinuuni.

    VastaaPoista
  72. Muutama vuosi sitten syttyi vanhan uunin grillivastus tuleen ja sain hyvän syyn vaatia uuden hellan. Induktio kiertoilmauunilla oli niin loistava ostos, että kun vuosi sitten muutimme, oli pakko saada uusi samanlainen. Jos tilaa olisi, unelmien liesi olisi 90cm leveä kiertoilmauuni kaasutasolla. Kaasu on vaan niin paljon monipuolisisempi kuin sähkö.

    VastaaPoista
  73. Kuulostaa hyvältä! En oo aiemmin edes tullu ajatelleeks että koko uuni voi olla höyryuuni! Paljon parempi kun kaikenmaailman höyrykeittimet! Pitää hankkia kyllä itsellekin nii sais riisit tehtyä helposti!

    VastaaPoista
  74. Nykyisessä uunissa on grillivastus mutta valitettavan harvoin sitä tulee käytettyä. Mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
  75. Meillä on käytössä ihana tavallinen uuni, joka on vielä aika huono :( Haaveissa on uusi uuni, höyryuuni oli minulle ihan uusi juttu, pitääkin tutkailla tarkemmin!

    VastaaPoista
  76. Kiinnostaa tällainen, suosin aina uunia ruuanlaitossa. Kaikki tulee kuin itsestään! Nytkin on parvekkeella jäähtumäsdä papupata ja kanankoivet sekä uunikaurapuuro! Höyry parantais kaikkea.

    VastaaPoista
  77. Ihan tavallinen uuni on. Olin kiertoilmauunia haaveillut, mutta tämä kuulostaa paaaaljon kiehtovammalta!

    VastaaPoista
  78. Minulla on tilansäästäjänä mikro-uuni combo. Haastava, koska sijaitsee korkealla ja on pieni. Toisaalta monta valittavaa toimintoa.

    VastaaPoista
  79. Tavallinen uuni on kotona, mutta höyryuuni kuulostaa tosi kätevältä. Itse kypsennän höyrykattilalla kaikki kasvikset. Ei tule yhtään niin "lilluisia" kuin keitettäessä. Ja mukana arvonnassa ?

    VastaaPoista
  80. Meiilä kiertoilmauuni,tällaista pitäis päästä kokeileen.

    VastaaPoista
  81. Tavallinen uuni löytyy ja puuhella uuneilla. Olisipa kiva päästä kokeilemaan kuinka kotikäyttöön tehty uuni toimii, suurkeittiössä olen opiskelujen kautta saanut niitä kyllä käyttää.

    VastaaPoista
  82. Normaali uuni käytössä, mut höyryuuni tarpeen.

    VastaaPoista
  83. Ihan vain tavallinen uuni käytössä, onneksi kohta voidaan grillailla terassilla.

    VastaaPoista
  84. Tavallinen uuni, jota harvoin edes käytän.

    VastaaPoista
  85. Höyryuuni on hyvä, ja vaimoni Ulla kanssa tulisimme tapahtumaan.

    VastaaPoista
  86. Aivan tavallinen, mutta hyvä uuni on käytössä, höyryuuni on kyllä seuraava ?

    VastaaPoista
  87. Ihan tavallinen uuni on käytössäni,mutta usein höyrytän kasviksia siihen tarkoitetussa kattilassa.

    VastaaPoista
  88. Normaali uuni käytössä :)

    VastaaPoista
  89. Eipä ole vielä höyryuunin hienouksia,.Mukana

    VastaaPoista
  90. Tavallinen uuni, mutta kelpaa kyllä!

    VastaaPoista
  91. Meille hankittiin kiertoilmauuni ja keraaminen liesi viitisen vuotta sitten remontin yhteydessä. Sitä ennen oli tavallinen uuni ja liesilevyt. Höyryuuni vaikuttaa silllailla mielekiintoiselta että saisi tervellisemmällä tavalla valmistettua ruokaa; varsinkin vihanneksia. Tarvitsee kuitenkin sen vesiliittymän ja se saatta olla vaikea järjestää vanhassa talossa.

    VastaaPoista
  92. Kiertoilmauunilla kokkailemme...

    VastaaPoista
  93. Ihan perustavallinen uuni, onneksi savustuslaatikko terassilla.

    VastaaPoista
  94. Kiertoilmauuni käytössä.
    Höyryuuni unelmissa.

    VastaaPoista
  95. Ihan normiuuni käytössä. Höyryuuni olisi unelma!

    VastaaPoista
  96. Tavallinen perusuuni käytössä. Pikkuhiljaa olen lisännyt uunin käyttöä ruoanlaitossa. En ole vielä kaivannut päivitetympää/modernimpaa versiota.

    VastaaPoista
  97. Ihan perus-tavis -uuni käytössä. Aloittelevana kehityskelpoisena ruoanlaittajana en ole vielä kaivannut päivitetympää/modernimpaa versiota.

    VastaaPoista
  98. Olis varmaan ihanteellinen, kun leivon paljon ja kasvikset ihan suurinta herkkua. Mukana arvonnassa Anne-Maaret

    VastaaPoista
  99. Riikka-Miina Happonen13. toukokuuta 2018 klo 1.37

    Vanha uuni

    VastaaPoista
  100. Tykkään leipoa ja leivon monenlaista.

    VastaaPoista
  101. Perinteinen uuni käytössä, mutta höyryuuni kuulostaa kyllä hyvältä.

    VastaaPoista
  102. Herkullista ilman rasvaa ?

    VastaaPoista
  103. Kiertoilmauuni enemmän ja enemmän käytössä lisääntyneen kasvisruokien johdosta. Tuo höyryuuni kuulostaa kovin mieluisalle tuttavuudelle.

    VastaaPoista
  104. Höyryuuni unelmissa <3 tavallisella uunilla kokkaaillen

    VastaaPoista
  105. Löytyy myös aito leivinuuni jossa tulee paras ruoka

    VastaaPoista
  106. Voitin kilpailusta höyryuunin ja möin sen lapsiperheelle, kun ei itsellä ole tarvetta / kiinnostusta, niin isoon ruoanlaittoon, johon uuni on tarkoitettu. Siitä on tosin aikaa, joten voi olla pieniinkin talouksiin sopivia jo. Nyt on paras nokkosaika, raakaravintoa kaipaaville tiedoksi.

    VastaaPoista
  107. Tavallinen uuni,parempi olisi hyvä

    VastaaPoista
  108. Tavallinen uuni vaan. Olisi hieno saada höyryuuni :)

    VastaaPoista
  109. Mielenkiintoinen juttu. Normi-uunilla täällä mennään.

    VastaaPoista
  110. Ihan tavallinen uuni kotona ja mökillä. Puugrilli tuo vaihtoehtoja. Höyry kiinnostaa ??

    VastaaPoista
  111. en ollut koskaan ennen kuullut höyryuunista, kuulostaa todella mielenkiintoiselta

    VastaaPoista
  112. Merja Marin-Valkonen14. toukokuuta 2018 klo 0.16

    Meillä tavallinen uuni, grillivastus löytyy.

    VastaaPoista
  113. Kierto-ilma uuni riittä minulle , sitä käytän alati. Hellassa suosin nopeata ja ekologista kaasuhellaa.
    ? :)

    VastaaPoista
  114. Kierto-ilma uuni riittää minulle, sitä käytän alati.
    Hellassa suosin nopeata ja ekologista kaasuhellaa. ?☺

    Uusi yritys kun äsken meni s-posti väärin ! ??

    VastaaPoista
  115. Kiertoilmauuni on, kohtalaisesti köytössä.

    VastaaPoista
  116. Höyryuuni kuullostaisi kyllä ihanalta ,mutta juuri nyt ei ole liiemmälti varoja uunin /hellan vaihtoon.Tavallinen perinteinen sähköhella ja uuni toimii hyvin

    VastaaPoista
  117. Ihan vuora-asunnon oma perusuuni löytyy joten sillä ei pääse hifistelemään.

    mailia.helille@gmail.com

    VastaaPoista
  118. Tavallinen sähköuuni. Haluaisin kiertoilmauunin.

    VastaaPoista
  119. Pieni ja tavallinen kiertoilmauuni käytössä :)

    VastaaPoista
  120. Ihan vain perusuuni (tosin kiertoilmasellainen)

    VastaaPoista
  121. Mukana
    Kiertoilmauunni on.

    VastaaPoista
  122. Pirjo Nikkola -Kiirla14. toukokuuta 2018 klo 11.25

    Kiertoilmauuni on nyt, olen lukenut tosta höyryuunista ja se kyllä kiinnostaa . Olisi mielenkiintoista kokeilla sitä.

    VastaaPoista
  123. Höyryuunoa olisi ihana päästä kokeilemaan. Nykyinen uuni ei ole edes kiertoilma (vuokra-asunto vielä hetken...) :)

    VastaaPoista
  124. On tavallinen ja kiertoilma. Kiertoilmaa tulee käytettyä tosi harvoin, en ole oikein päässyt ”sinuiksi” sen kanssa ? Höyryuuni kiinnostaisi kyllä kovasti, varmasti myös perheemme nuorisoa ?

    VastaaPoista
  125. Kiertoilmauuni löytyy

    VastaaPoista
  126. kerrostaloasunnossani on vanha ja heikko sähköuuni, eikä juuri ole toivoa että uuden saisi taloyhtiöltä...

    VastaaPoista
  127. Ihan tavallinen uuni käytössä.

    VastaaPoista
  128. Minulla on ihan perusuuni (en itseasiassa tiedä edes olkein sen toiminnoista). Höyryuunista kuulen ensimmäistä kertaa!

    VastaaPoista
  129. Tavallinen sähköuuni on käytössä.

    VastaaPoista
  130. Ihan tavallinen uuni, ja toki puilla lämmitettävä leivinuuni

    VastaaPoista
  131. Ei ole..mutta olis kiva kokeilla

    VastaaPoista
  132. Ihan tavallinen uuni, jossa kuitenkin kiertoilma.

    VastaaPoista
  133. Meillä on perusuuni, mutta 60 cm leveä. Ärsyttävää, kun aina uutta ostettaessa joutuu miettimään, että mikä nyt laitetaan. Mutta aina se perus voittaa vaikka haluaisi jotain muutakin mutta 60 cm leveä on aina hintavampi.

    VastaaPoista
  134. minulla ei ole kokemusta höyryuunista. olen kokeillut kiertoilmauunia vanhempien luona mutta itelläni on ihan tavallinen uuni.

    VastaaPoista
  135. Olis ihana päästä taste of Helsinkiin! Monena vuonna olen halunnut mennä ??

    VastaaPoista
  136. Kotona vaan normi sähköliesi ja mikro. Mökillä onneksi takka savustusta varten ja maan mainio puuhella ja minihella. Ulkotulipaikalla voi paistella tikun nenässä pullaa ja makkaraa sekä tehdä loimulohta. Ja perinteisellä hiiligrillillä vihannekset ja pihvit kypsyvät suussasulaviksi.

    VastaaPoista
  137. Tavallinen uuni on käytössä. Tykkään leipoa ja aika paljon laitan ruokaa myös uunissa.

    VastaaPoista
  138. Käytössämme on suomea puhuva "älyuuni", jonka salat ja taidot eivät ole minulle vielä avautuneet. Kellonaikakin oli kaksi vuotta sama, kun uuni oli liian älykäs....

    VastaaPoista
  139. Tavallinen uuni löytyy kotoa, mutta työssä käytän monitoimiuunia. Kyllä olisi ihanaa omistaa höyryuuni myös kotona, tulisi käytettyä useammin uunia kotioloissa.

    VastaaPoista
  140. Kuulostaa mielenkiintoiselta voisin kokeilla.

    VastaaPoista
  141. Ihan tavallinen uuni meillä kotona, höyryuuni kiinnostaisi.

    VastaaPoista
  142. Minulla ei ole kokemusta höyryuunista, olisipa mukava päästä testaamaan!

    VastaaPoista
  143. Höyryuuni olisi kyllä mukava omistaa

    VastaaPoista
  144. Perustuuko ilman apuja

    VastaaPoista
  145. Tavallinen uuni

    VastaaPoista
  146. Kiertoilmauuni käytössä

    VastaaPoista
  147. nykyisessä asunnossa ensin mikro ja sitten tavallinen sähköuuni, mutta toimii hyvin, höyryuuneista voidaan haaveilla!! mukana arvonnassa, olin viime vuonna tohinoissa ja upeat annosmaistiaiset.:)!

    VastaaPoista
  148. Kierto-ilmalla tulee eittämättä nopsaan ja monta pellillistä tarpeen mukaan.
    Elä, nauti & rakasta ❤

    VastaaPoista
  149. Tavallinen sähköuuni ja mikroaaltouuni. Olohuoneessa lisäksi takka.

    VastaaPoista
  150. Käytössämme (kotosalla) on ihan normisähköliesi. Vanhanaikainen malli eli ei mittään kiertoilmaominaisuuksia tai keraamisia levyjä tai ajastimia...

    VastaaPoista
  151. Minulla on tällä hetkellä ihan tavallinen uuni ilman mitään hienouksia, kiertoilmaa myös kaipaisin! Mitä uuniin tulee niin höyrytoimintobon parasta mitä tiedän!
    Asuin muutama vuosi sitten Hgissä ja minulla oli kaasuhella, vuokranantaja sanoi ettei sillä voisi leipoa niin hyvin, mutta ruoasta tuli aina taivaallista!

    VastaaPoista
  152. Höryuuni kelpais mutta nyt on tyytyminen kiesrtoilmauuniin! onhan sekin ihan jees verrattuna entiseen tavalliseen...!

    VastaaPoista
  153. Kiertoilmauuni löytyy, mutta höyryuuni oli itselleni toistaiseksi vielä uusi tuttavuus. Josko keittiöremontin yhteydessä päivittäisi uuninkin uuteen, höyryuuni voisi olla vaihtoehto!

    VastaaPoista
  154. Ihan tavallinen uuni jossa arina pamahtaa jäähtyessään.

    VastaaPoista
  155. Kotona kiertoilma-sekä perusuuni. Molemmat käytössä.
    Höyryuuni kuulostaa mielenkiintoiselta!

    VastaaPoista
  156. normi, vanhahko uuni löytyy... tuo höyryuuni on tosi mielenkiintoinen uutuus ainakin minulle..

    VastaaPoista
  157. Ihan perusuuni on käytössä, tosin kyllä olisi ihanaa omistaa höyryuuni.

    VastaaPoista
  158. Kotona on kiertoilmauuni :)

    VastaaPoista
  159. Mielenkiintoinen postaus, pitääpä laittaa korvan taa tuo höyryuuni!

    VastaaPoista
  160. Meillä ihan tavallinen uuni ja kovassa käytössä onkin! Mukana arvonnassa! :)

    VastaaPoista
  161. Terveellisyys kunniaan! Mukana ollaan

    VastaaPoista
  162. Kiertoilmauuni viikottain käytössä

    VastaaPoista
  163. Perusuunilla on tähän asti pärjätty, mutta olisihan tämä höyryuuni ihan mahtava.

    VastaaPoista
  164. Höyryuuni on itselleni ihan uusi juttu. Olen vaihtamassa uunia tämän vuoden puolella, pitää ehdottomasti tutustua näihin.

    VastaaPoista
  165. Höyryuuni olisi kiva voittaa.

    VastaaPoista
  166. Kalaa olisi ihanaa tehdä höyryuunissa.

    VastaaPoista
  167. Ihan perinteinen uuni on. Höyryuuni olisi kyllä hieno, ehkäpä sitten jos lottovoitto osuisi joskus kohdalle :) Saa kyllä perus uunissakin ihan herkullisia ruokia tehtyä.

    VastaaPoista
  168. Oishan höyryuuni aika hieno juttu omaan keittiöön :)

    VastaaPoista
  169. Uusi höyryuuni olisi hieno palkinto. Olen mukana kisassa!

    VastaaPoista
  170. Kotimainen sähköliesi uuneineen, sellainen joka ei ylikuumene.

    VastaaPoista
  171. Mukana arvonnassa! Höyryuuni toisi kyllä täysin uudenlaisia ulottuvuuksia kokkaamiseen. Tällä hetkellä mennään kiertoilmauunilla.

    VastaaPoista
  172. Toistaiseksi käytössä on tavallinen kiertoilmauuni. Ehkä joskus tulevaisuudessa höyryuuni voisi olla hyvä hankinta.

    VastaaPoista
  173. Käytössä yhdistelmäuuni, jonka höyrytoimintoa eme aluksi osanneet käytää eikä kaivatakaa. nykyisin käytössä useimin ruoanlaitossa nimenomaan höyry+kiertoilma

    VastaaPoista
  174. 10-vuotta sitten valmistuneeseen taloomme hankimme kiertoilmauunin, keraamisella liesitasolla. Testasimme uunia ihka ensimmäistä kertaa ja se sanoi poks ja kaikki talon valot sammuivat. Pyysimme korjaajan paikalle, joka käänsi sulakkeet takaisin ja sanoi kyllä tämä toimii.
    Koskaan uunissa ei ole oikein mikään onnistunut. Ja kun kaikki pitää leipoa gluteenittomana niin se tuo pienen lisähaasteen ja siihen tarkoitukseen höyryuuni olisi ihan mahtava.
    Työelämässä olen päässyt sellaista käyttämään ja sillä oli ilo tehdä ruokaa.

    VastaaPoista
  175. Enpä oo ehtinyt miettiä edes höyryuunia, kaikkea ne keksii :D

    VastaaPoista
  176. Mukana! Tavallisella uunilla mennään.

    VastaaPoista
  177. Kiertoilmauuni. :) Höyryä haluaisin päästä kokeilemaan.. kuulosti niin herkulliselta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit