Kehoterapiaa Boudoir -kuvauksissa

 Kaupallinen yhteistyö Sanna Heikkala Photography, Piia Hietamäki

Eilen pääsin kokeilemaan jotain mitä en ole ikinä ennen tehnyt. En ole edes ajatellut koskaan tekeväni mitään tällaista. Minä kävin boudoir-kuvauksissa. Joku varmaan miettii että miksi ja miksi haluan julkaista niitä kuvia, joten antakaas kun kerron.

Tämä homma oli aika spontaani juttu, enkä paljoakaan miettinyt kun Piia tätä ehdotti. Tämä vuosi on minulle terveyden ja hyvinvoinnin vuosi, ja Piian tarjotessa mahdollisuutta alusvaatekuvauksiin juuri nyt, suostuin. Kevät tuo mukanaan suuria muutoksia minulle ja halusin ikuistaa juuri tämän hetken itselleni muistoksi. Tämä tarjous siis osui juuri oikeaan aikaan.

Kuvausten ideana oli että Piia ammattilaisena meikkasi ja laittoi hiukseni, jonka jälkeen Sanna kuvasi minut. Minun täytyy myöntää että se aamu pelotti minua, enkä meinannut saada sanaa suustani. Ajatus siitä että olen pelkissä alusvaatteissa jonkun muun kuvatessa minua, tuntui kauhistuttavalta. En muista milloin olisin kokenut olevani niin haavoittuvainen ja alaston.

Piian ja Sannan hyvä meininki ja tsemppaus kuitenkin rentouttivat minut ja nähdessäni ensimmäiset kuvat pieneltä näytöltä minä olinkin jo ihan mukana fiiliksessä. Sanna sai kauniilla tavalla kaivettua minusta parhaita puoliani esiin, ja olin hyvinkin tyytyväinen lopputulokseen.

Kirottu ihana kehopositiivisuus-aate

Kehopositiivisuus- aate on hyvin kaunis. Sen idea on että jokainen saa tuntea itsensä kauniiksi ja arvokkaaksi ikään, kokoon ja ulkonäköön katsomatta. Ikävä kyllä se on myös saanut ilkeän varjon viime vuosina, kun yhä useampi reippaasti ylipainoinen ihminen on tuonut itseään julki samalla tavalla kuin minä nyt. Ihmiset ovat päättäneet sen tarkoittavan lihavuuden normalisointia ja ihannointia, mikä on valovuosien päässä totuudesta.

Haluan selventää kaikille, että sen enempää ylipainon, kuin alipainonkaan ihannointi ei ole se mitä kehopositiivisuudella haetaan. Kehopositiivisuus tarkoittaa itsensä hyväksymistä juuri sellaisena kuin on, eikä se liity terveyteen millään tavalla. Jokaisella on oikeus tuntea itsensä kauniiksi ja arvokkaaksi, mutta jokaisella on myös oikeus huolehtia itsestään ja terveydestään haluamallaan tavalla. Ylipaino lisää riskiä sairastua moniin sairauksiin, ja se on minulla tiedossa, ja siksi haluankin painottaa sitä, mitä tällaisilla kuvauksilla haetaan. Näillä kuvauksilla haetaan apua siihen että näkemällä itsesi kauniina, saat tavallaan apua siihen miten koet itsesi ja miten näet itsesi. Etenkin jos sinulla on yhtä huono itsetunto kuin minulla. Terveyspuolen apua sen sijaan tarjoaa terveyskeskukset. Jätetään se terveyspuoli siis pois tästä, se ei liity tähän tällä kertaa.

 

Kyse on voimaantumisesta. Itsensä hyväksyminen ei aina ole helppoa. Ei etenkään silloin, kun kokee että on erilainen väärällä tavalla. Olla liikaa sitä tai liian vähän tätä syö itseluottamusta ja voi pahimmillaan johtaa masennukseen tai muuhun mielenalueen ongelmiin. Siksi on tärkeä nähdä itsensä joskus toisen silmin. Näissä kuvissa näen itseni jonkun muun silmin, ja minulle tulee siitä hyvä olo. Minun itseluottamus nousi hyvinkin paljon näiden kuvauksien aikana ja jälkeen, ja olen enemmän kuin tyytyväinen että uskalsin mennä mukaan.

Kehopostitiivisuudella haetaan sitä että ihminen voi nähdä itsensä kauniina ja arvokkaana. Oma mieleni ei aina ajattele itsestäni pelkkää hyvää, mikä voi johtaa kierteeseen missä laiminlyön kehoani välittämättä seurauksista. Itseni hyväksyminen ja itsetunnon kasvaminen sen sijaan saa minut tekemään parempia päätöksiä itseni ja kehoni suhteen, ja hakemaan terveellisyyttä ja keinoa auttaa itseäni voimaan paremmin fyysisesti ja psyykkisesti. Näissä asioissa kaikki lähtee aina itsestä, mutta tällaiset kuvaukset voivat helposti toimia ponnahduslautana kohti terveellisempää ja henkisesti vapaampaa elämää.

Minun elämässäni on tapahtumassa isoja muutoksia tänä vuonna ja koin tärkeäksi saada kokea tämän kokemuksen juuri nyt. Kuten sanoin, halusin ikuistaa itseni juuri nyt ja vuoden päästä teemme samat kuvaukset uudelleen ja katsomme mikä on muuttunut.

Tämä sopii kaikille, tämä sopii sinulle.

Jos kamppailet itsesi kanssa etkä osaa nähdä sinun kauneuttasi ja ainutlaatuisuuttasi, suosittelen kokeilemaan tätä. Tässä ei voi menettää mitään, sillä harva tämän tekee näin julkisesti kuin minä. Ne kuvat mitkä sinusta otetaan, jäävät vain sinulle, mutta niillä voi olla mittava merkitys mielesi ja tulevaisuutesi suhteen. Voin suositella tätä kokemusta koko sydämeni pohjasta.

Sannan ja Piian kautta voit hankkia itsellesi tai läheisellesi lahjaksi paketin, missä kuvattava (sinä tai läheisesi tai te yhdessä) meikataan, laitetaan hiukset ja otetaan nämä ainutlaatuiset kuvat turvallisessa ja lämpimässä ympäristössä. Saat kokea ja tuntea itsesi kauniiksi ja myöhemmin katsoa kuvia uudestaan ja uudestaan ja voimaantua niistä.

Ja vaikka et kaipaisi voimaantumiskokemusta samasta syystä kuin minä, voin suositella tätä myös esimerkiksi huomenlahjaideaksi. Jos olet menossa naimisiin, mikä onkaan henkilökohtaisempi lahja puolisolle, kuin hyvällä maulla toteutetut boudoir-kuvat. Ja lahjana tämä toimii omalle puoliskolle vaikkei olisikaan menossa naimisiin. Tai vaikka olisit ollut jo kauankin naimisissa. Lisäksi tämä voi olla yksi parhaista lahjoista minkä koskaan tulet antamaan itsellesi. Sillä kaiken kaikkiaan ja ensisijaisesti tämä on juuri sinulle. Tämä ihan oikeasti sopii kaikille kehoon, ikään, ulkonäköön tai mihinkään muuhun katsomatta.

Varaa aikasi, elämä on tässä ja nyt

Sanna ja Piia liikkuvat mielellään 200 km säteellä Lahdesta, ja neuvottelemalla saatte tehtyä juuri sellaisen paketin, minkä juuri sinä haluat. Lisää tietoa kuvauksista ja varaukset Sannan IG-sivun kautta. Kannattaa ottaa myös Piian IG seurantaan, sieltä löytyy tarjouksia ja arvontoja!

Valokuvat: Sanna Heikkala Photogrphy IG: sannaheikkala
Hiukset ja meikki: Piia Hietamäki IG: makeupbypiia_mirjam
Kuvauspaikka: Sokos Hotel Seurahuone, Lahti
Meikit: Isadora

Kommentit

Suositut tekstit