Kinkkupiirakka joulukinkusta ja juustoista



Joulu alkaa olla ohi ja paluu arkeen on edessä. Kuuntelin eilen uutisista että suomalaisilla menee hyvin paljon ruokaa roskiin joulun jälkeen. Ruoka mitä eniten menee roskiin on joulukinkku. Kun samoja herkkuja syö kolme päivää, mitta tuhdista ruoista tulee nopeasti täyteen, siksi ruokaa kannattaa jatkojalostaa ja hävikkiruoista valmistaa jotain ihan muuta.

Kinkkua voi käyttää pizzaan, hernekeittoon, suolaiseen pannariin tai pyttipannuun. Itse tein jämistä tällä kertaa piirakan, mihin upposi myös joulujuustojen jämät. Piirakka oli äärettömän hyvää, eikä joulukinkku enää maistunut joululta, se maistui uudelleen hyvältä, mutta eri tavalla.

Voit käyttää piirakkaan mitä tahansa juustoja, tai vaikka vain yhtä lajia, tässä reseptissä on kuitenkin kaikki mitä itse käytin. Periaatteessa kuitenkin lähes kaikki käy: aura, feta, cheddarit, raasteet, tuorejuustot nokareina, kovat juustot, pehmeät juustot, vuohenjuustot... Vain taivas on rajana.






Kinkkupiirakka

  • 150 g voita

  • 150 g Emmental - raastetta

  • 150 g Vehnäjauhoja


  1. Sekoita sula voi, juustoraaste ja jauhot hyvin yhteen ja levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.



  • 500 g Joulu- tai palvikinkkua tai kalkkunaa

  • 1 sipuli

  • 1 prk Ananaspaloja

  • Aurajuustoa oman maun mukaan

  • 100 g Valion juhla-cheddaria raasteena

  • 100 g Emmental - raastetta

  • 3 kananmunaa

  • 3 dl Ruokakermaa

  • Ripaus suolaa ja pippuria

  1. Pilko sipuli ja Kinkku ja levittele ne piirakkapohjan päälle tasaisesti.

  2. Lisää ananasta joka puolelle.

  3. Raasta juustot ja pilko aura muiden täytteiden päälle.

  4. Vatkaa munat ja kerma hyvin sekaisin ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kaada täytteiden päälle.

  5. Paista 175°c n. 45 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ha muna-kermaseos on hyytynyt kunnolla.

Kommentit

Suositut tekstit