Teerestä tehty kastike ja uunikasvikset!

Nyt on seitsemäs isänpäivä meidän perheessämme tänään ja sen kunniaksi vähän parempaa ruokaa. Minun täytyy myöntää että tänään meni kokkina sormi suuhun, kun päätettiin valmistaa teeripaistia ruoaksi.

 

Selasin lukuisia teerireseptejä ja kaikki vaikuttivat ensikertalaisen silmin oikein hyvältä, mutta resepti ja koko ruoan idea muuttui päivän ja kokkauksen edetessä aivan koko ajan.

Aluksi mietin että teen teeren rinnasta medium-pihvejä, mutta päädyin kuitenkin "karjalanpaistimaiseen" vaihtoehtoon. Niinpä keitin lintuja puolisen tuntia ja annoin niiden jäähtyä. Sitten revin lihat irti ja pilkoin ne. Tässä kohtaa päätinkin että teen niistä enemmänkin käristystyylisen ruoan.

Paistoinkin siis paketin pekonia ja pari sipulia pannulla ja ruskistin teeren lihat siinä. Päälle kaadoin keitinveden, missä alunperin keitin teeret.

Kun käristys alkoi olla valmis, päätin kuitenkin heittää sekaan purkin kermaa ja vähän jauhoja suurusteeksi. Lopputulos oli parempi kuin erinomainen ja koko perhe nautti ihanan ruoan äärellä, minkä isi on metsästänyt ja äiti kokannut.

Teerikastike ja uunikasvikset

Teerikastike:

  • 2 keskikokoista teertä
  • 1 lihaliemikuutio
  • Vähän sormisuolaa
  • 3 laakerinlehteä
  • Valko- ja maustepippuria
  • 2,5 dl sipulikermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl Vettä (jauhojen kanssa suurukseen)
  • Paketti pekonia
  • 2 sipulia
  1. Keitä teeriä puoli tuntia reilussa vedessä missä on lihalientä ja suolaa.
  2. Anna niiden jäähtyä hetki ja irrota lihat luista. Älä hävitä keitinvettä.
  3. Siivilöi niiden keitinvesi ja ota talteen.
  4. Paista pannulla pekoni ja sipuli ja lisää teeren palat joukkoon. Ruskista hyvin.
  5. Kaada päälle keitinvesi ja mausteet ja anna hautua kannen alla pari tuntia. Jos neste vähenee, lisää vettä.
  6. Parin tunnin jälkeen lisää vehnäjauhot veteen sekoitettuna ja kerma, anna hautua hiljalleen puoli tuntia.

Kasvikset

  • 6 Rosamunda perunaa
  • 4 Porkkanaa
  • 2 punasipulia
  • 1 pkt ruusukaalia
  • 25 g voita
  • Tummaa siirappia
  • Suolaa
  • 4 dl teerenkeitinvettä
  1. Pilko kasvikset isoiksi paloiksi ja mausta suolalla. Laita ne uunivuokaan.
  2. Kaada päälle teerenkeitinvettä ja reilu loraus siirappia.
  3. Paista 175°c noin tunti,
  4. Kääntele kasvikset ja lisää päälle voi ja vähän lisää siirappia.
  5. Paahda pinta uunissa ja tarjoa teeripaistin ja puolukkahillon kera.

Kommentit

Suositut tekstit