Paistetut perunat vievät kielen mennessään

Paistetut perunat ovat aivan ihanaa lohturuokaa. Niiden kauneus on siinä, että niiden pinta on ihana rapea, sisus pehmeä ja makua antaa voi. Itse teen yleensä nämä edellisen päivän hävikkiperunasta, mutta tällä kertaa jaan reseptin kun äiti teki nämä juuri tätä varten. Perunoiden kanssa meillä oli mureaa peuranlihaa sekä pippurikastiketta. Ruoka suli suuhun!

Paistetut perunat, 4 annosta

  • 1-2 Rosamundaa tai muuta uuniperunaa per syöjä
  • Voita
  • Suolaa
  • Valkosipulia
  • Timjamia
  1. Pese perunat hyvin ja puolita ne.
  2. Keitä perunat niin että ne jäävät hieman raa'aksi sisältä. Valuta ne.
  3. Kuumenna paistinpannussa voi, valkosipuli ja timjami ja laita perunat sekaan.
  4. Paista niitä kauttaaltaan niin että pinnat rapsakoituu ja paistuu hyvin. Valele voita lusikalla koko paiston ajan niiden päälle.
  5. Mausta suolalla. Tarjoile heti!

 

Kommentit

Suositut tekstit