Helppo ja edullinen kanakastike broilerinjaloista!

Broilerinkoivista syntyy ihana kastike yllättävän pienellä vaivalla. Lisäksi koivet ovat yleensä hyvin edullisia verrattuna fileesuikaleisiin. Edullisuuden lisäksi ne ovat älyttömän maukkaita, kun ne saavat kypsyä ensin uunissa luidensa kanssa ja nahkojen suojassa.

Minulla oli kolme isoa koipea, joiden hinta oli tasan 2 euroa. Paistoin ne ensin uunissa mehukkaaksi ja jäähdyttyään revin niistä lihat irti. Kypsää broileria niistä tuli 650 g, eli kaksi kertaa enemmän kuin paketista fileesuikaleita.

 

Kun lihat irrottaa vähän jäähtyneinä apuna vain sormet, sitä saa koivista irti enemmän kuin kuumana. Kuumana toki luut irtoavat helpommin, mutta jäähtyneenä niitä on huomattavasti helpompi käsitellä.

Tähän kastikkeeseen heitin lisäksi jääkaapista kolmen eri paprikan nahistuneet jämät. Kastike oli ihanan kermaista ja pehmeän curryista.

Ja koska kanakin oli jo kypsää, itse kastikkeen valmistamiseen meni vajaa 10 minuuttia.

Broilerikastike koivista, 6 annosta

  • 1 pkt, 3 isoa kanankoipea
  • N. 1,5 paprikaa
  • 1 dl kuivattua sipulia tai 1 sipuli
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1,5 tl currya
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl hunajaa
  • 2 dl vettä
  • 2 dl Ruokakermaa
  1. Paista koivet uunissa kypsiksi. N. 180°c ja 45 minuuttia. Anna niiden jäähtyä.
  2. Revi lihat irti ja heita pannulle.
  3. Heitä perään kuutioitu paprika ja sipulisilppu.
  4. Kun kasvikset kuullottuvat, lisää joukkoon kanaliemikuutio ja 2 dl vettä.
  5. Anna kiehahtaa kunnolla.
  6. Lisää mausteet, hunaja ja ruokakerma.
  7. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes kastike hieman keittyy kokoon.
  8. Tarjoile riisin kera!

Kommentit

Suositut tekstit