Tomaattikeitto - ruoka jonka voi kierrättää ilman hävikkiä.

Tomaattikeitto. Aivan ihana syksyinen ruoka. Meidän perheessä minä ja puolisoni tykkäämme syödä erilaisia keittoja silloin tällöin , mutta lasten lempiruokaa se ei aina ole.

Kummallakin teki tomaattikeittoa mieli tässä yksi päivä ja siksi teenkin reilun annoksen sitä. Tomaattikeiton ainoa huono puoli on se että kun sitä on syönyt kerran sitä ei välttämättä halua syödä samana päivänä tai seuraavanakaan päivänä enää uudestaan. Se on niitä ruokia mitkä ovat taivaallista syötävää, mutta ei sellaista mikä uppoaa joka päivä.

Silti teen tomaattikeittoa aina reilun annoksen sillä tomaattikeiton maku syvenee yön aikana jääkaapissa, joten se on erinomainen bolognesepohja seuraavalle päivälle, tarvitsee vain paistaa jauhelihaa tai soijarouhetta ja kuumentaa kastike.

Pasta bolognesen lisäksi tomaattikeitto sopii niin lasagneen kuin moussakaankin tai sen voi pakastaa sellaisenaan seuraavaa kertaa varten.

Näiden lisäksi sitä voi käyttää vaikka pizzapohjassa.
Vaikka tomaattikeitto ei maistuisikaan useampana päivänä peräkkäin siitä huolimatta se on erinomainen ruoka ja hävikkiä ei jää koskaan.

Lisäksi siihen voi laittaa sekaan jämiä jääkaapista kuten kasviksia, juustoja tai kerman loppuja. Itse laitoin tähän versioon paprikan loput, tomaatin loput, vähän kesäkurpitsaa ja puolikkaan koskenlaskijan. Maku on joka kerta hieman erilainen, mutta aina ihanan pehmeä.

Tomaattikeitto

  • 2 prk italialaisia luumutomaatteja tomaattimehussa (a' 400g)
  • 1 prk Paseerattua tomaattia
  • Paprikaa, porkkanaa, selleriä, kesäkurpitsaa tai mitä tahansa kasviksia
  • 1 iso sipuli silputtuna
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1/2 pkt Koskenlaskijaa tai kasvipohjaista tuorejuustoa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • Nippu basilikaa
  • 1 rkl Jauhelihamaustetta
  • 1 tl sokeria
  • 3 dl vettä
  1. Pilko kasvikset ja kuullota niitä kattilassa jossa on pieni tilkka öljyä.
  2. Kaada kasvisten päälle tomaatit ja Paseerattu tomaatti. Pilko tomaatteja lastalla.
  3. Lisää vesi ja anna kiehahtaa.
  4. Lisää kasvisliemikuutio, jauhelihamauste ja sokeri.
  5. Anna kiehua vartti ja lisää kasvipohjainen juusto tai Koskenlaskija. Anna sulaa.
  6. Lisää lopuksi silputtu basilika.
  7. Jos haluat että keitossa on sattumia, se on nyt valmis. Jos haluat sileän keiton, sen voi soseuttaa sauvasekoittimella tai blenderissä.
  8. Tarjoile paahdetun leivän tai patongin kanssa.
  9. Vinkki: makua lisää myös nokare smetanaa tai kasvikermaa, siemenet, jyvät ja krutongit!

 

Kommentit

Suositut tekstit