Mehevät porkkanamuffinit

DSC_0510 DSC_0509

Pehmeät porkkanamuffinsit ovat ihana ja helppo herkku mikä syntyy nopeasti. Uuden sadon ihanat porkkanat tuovat muffineihin pehmeää makeutta, ja näiden tekeminen on helppoa myös lasten kanssa

DSC_0476 DSC_0479

Porkkanamuffinit 12 kpl



  • 300g /4 isoa porkkanaa

  • 1,5 dl sokeria

  • 1 dl fariinisokeria

  • 4 dl vehnäjauhoja

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 2 tl kanelia

  • 1 dl mantelirouhetta

  • 120 g voita

  • 3 kananmunaa

  • 2 tl vaniljauutetta


Kuorrute:

  • 200 g Tuorejuustoa

  • 1,5 dl Tomusokeria

  • 2 rkl Sitruunamehua



  1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata ja jäähdytä rasva.

  2. Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon rasva ja porkkanaraaste. Lisää kuivat aineet sekoittaen. Jaa taikina muffinivuokiin. (Vuoat saa täyttää melko täyteen.)

  3. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

  4. Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja päällystä jäähtyneet muffinit kuorrutuksella.

Kommentit

Suositut tekstit