Kolmen raaka-aineen Dumle keksit!

    Nämä Dumle-kaurakeksit ovat aivan ihanan makuisia. Niiden valmistaminen on todella helppoa ja lapset rakastuivat näihin aivan heti.

    Valmistin nämä itse niin että nostelin taikinan pellille kasoiksi, josta ne sai levitä kekseiksi. Keksit kuitenkin levisivät enemmän kuin arvelin, joten suosittelen nostamaan kasoja vieri viereen, ja antaa taikinan muodostaa yhden ison levyn. Kun keksilevy on jäähtynyt kokonaan, palat on helppo murtaa käsin.

    Kolmen raaka-aineen Dumle-kaurakeksit

    • 75 g Voita
    • 1 pss (220g) Dumleja
    • 4 dl Kaurahiutaleita
    1. Sulata voi ja dumlet kattilassa kokonaan, niin että seos on sileää. Sekoita koko sulatuksen ajan.
    2. Lisää joukkoon kaurahiutaleet ja sekoita tasaiseksi.
    3. Nostele kasoja pellille. Jos haluat erillisiä keksejä, jätä paljon leviämistilaa.
    4. Voit myös tehdä yhden ison levyn, ja murtaa keksit pienemmiksi kun levy on kokonaan jäähtynyt.
    5. Paista 200°C n. 5-7 min. Älä anna palaa.

Kommentit

  1. Eli taikina leviää pellilliseksi vai kahdeksi?
    Pizzaleikkurilla lienee pehmeänä helppo leikata paloja, arvelen?

    VastaaPoista
  2. Jos siitä tekee yhden ison niin yksi pellillinen on oivallinen tähän. Kun keksi tulee uunista, sen koostumus on tosi löysä, sen saa helpoiten pienemmäksi veitsellä painaen. Jos sen taas antaa jäähtyä kokonaan, sen saa paloksi käsin murtamalla.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit