Superhelppo pätkiskakku



Makeannälkään tai muuten vain kahvipöytään kannattaa ensi kerralla pyöräyttää ihanan herkullinen pätkiskakku. Kakun valmistaminen on helppoa vaikka mökkiolosuhteissakin, sillä massan saa sekaisin ilman vatkaintakin, ja melkein kaikki aineet ovat helppo ottaa mukaan.

Kakun kruunaa pehmeä ja kiiltävä suklaakuorrute ja täydellinen kahvitteluhetki on taattu!


Pätkiskakku



  • 4 dl vehnäjauhoja

  • 2,75 dl Sokeria

  • 2 tl vanilja-aromia

  • 0,5 dl tummaa kaakaota

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 8 pätkistä

  • 150 g voita

  • 200 g maustamatonta rahkaa

  • 3 munaa


Päällysteeseen 200 g suklaata ja 100 g voita

  1. Sekoita jauhot, sokeri, kaakao ja leivinjauhe toisessa kulhossa.

  2. Pilko pätkikset pieniksi ja kaada kuuma voisula päällä. Sekoita niin kauan että pätkikset ovat sulaneet kokonaan.

  3. Sekoita pätkismassaan rahka, vanilja-aromi ja munat huolellisesti.

  4. Lisää sitten joukkoon kuiva-aineet ja sekoita tasaiseksi.

  5. Vuoraa 22 cm vuoka leivinpaperilla ja kaada massa vuokaan.

  6. Paista 175°C n. 40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.

  7. Jäähdytä kakku kokonaan.

  8. Sekoita voisula ja sula suklaa hyvin ja kaada kakun päälle.

  9. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön kera.


Kommentit

Suositut tekstit