Suolaiset ja makeat muurikkaletut maistuvat kaikille!

Meidän elämämme muuttui tänä kesänä merkittävästi, kun hankimme polttimen muurikkapannulle. Näillä kuumilla keleillä keittiössä paistuu ruoan lisäksi kokkikin, joten ulkona laitettu ruoka on enemmän kuin tervetullutta. Olemme tehneet paellaa, couscouswokkeja ja vaikka mitä paellapannulla ulkona.



Nyt juhannuksena valmistimme lounaaksi juhannusvieraillemme lettuja, mihin tehtiin jauhelihatäyte, ja loput letut syötiin tuoreiden kotimaisten mansikoiden ja jäätelön kanssa. Valtavan herkullista evästä, mikä maistui kaikille.

Suolaisen täytteen voi taikoa melkein mistä vaan. Kasviksista, broilerista tai lihasta. Meidän täytteessämme oli hirven jauhelihaa, kesäkurpitsaa, riisiä ja Koskenlaskijaa. Osa laittoi lettujen väliin myös savulohta ja salaattia.

Lettujen täytteenä on ollut myös grillattuja kasviksia ja texmexmaustettua kanaa. Texmexmaustetut täytteet ovat erityisesti lähellä sydäntäni ja suosittelen joskus kokeilemaan hyvin maustettua burritoa niin, että tortillalettujen tilalla on perinteisiä lettuja.


Suolainen lettutäyte



  • 400-500 g jauhelihaa

  • Keskikokoinen kesäkurpitsa

  • 1 pkt mustaa Koskenlaskijaa

  • Iso sipuli

  • 1 l kypsää riisiä

  • 2 lihaliemikuutiota

  • Ripaus maustepippuria

  • Ripaus mustapippuria

  • Emmentalraastetta.




  1. Pilko sipuli ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi.

  2. Keitä riisi.

  3. Paista paellapannulla tai kasaarissa jauheliha.

  4. Lisää sipuli ja kesäkurpitsa ja kuullota kypsäksi.

  5. Lisää Koskenlaskija ja riisi. Mausta. Lisää tarvittaessa vähän vettä.

  6. Lisää Emmental - raaste ja sekoita nopeasti.

  7. Tarjoile lettujen välissä.

  8. Tarjoile jälkiruoaksi letut mansikoiden, mansikkahillon ja jäätelön kanssa.



Lettutaikina



  • 8 dl Maitoa

  • 3 dl Vichyä

  • 4-5 Kananmunaa

  • 6-7 dl Vehnäjauhoja

  • 1 tl Suolaa



  1. Vatkaa kaikki ainekset huolellisesti sekaisin keskenään ja anna turvota 15 minuuttia. Voit korvata osan jauhoista esimerkiksi ruis- tai ohrajauhoilla, ne antavat kivasti makua.

  2. Meillä lettutaikinaan ei ole ikinä lisätty sokeria. Samat letut voi siis syödä suolaisena ja makeana.

  3. Letut kannattaa paistaa voilla. Voi antaa letuille hyvää makua, ja reunat saavat rapeutta.

Kommentit

  1. Lettuohjetta jäin kaipaamaan, onko sama taikina suolaisilla sekä makeilla?

    VastaaPoista
  2. On kyllä! Lisään oman ohjeeni lettuihin tähän juttuun :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit