Pyttipannuvartaat!



Pyttipannuvartaat ovat hauska tapa hyödyntää edelliseltä aterialta jääneet keitetyt uudet perunat. Pyttipannu on minun mielestäni Suomalainen perinneruoka, mitä meillä ainakin lapsena syötiin monesti. Jääkaappiin jääneet jämät yhdistettiin yhdeksi maistuvaksi kokonaisuudeksi pannulla ja mukaan paistettiin kananmunat kruunaamaan ateria.



Nyt pyttipannun voi tehdä kätevästi grillissä laittamalla vartaisiin perunoita, makkaraa ja sipulia vuoronperään. Vartaat grillaantuvat kätevästi ulkosalla ja maistuvat ihanalta kuumanakin päivänä. Muurikan avulla mukaan voi paistaa vielä kananmunat, ne sopivat spydärivartaiden kanssa kuin nenä päähän!

Pyttipannun perinteiden mukaisesti vartaisiin voi tietty laittaa mitä tahansa jämiä. Niin kanat, lihat kuin tofutkin sopivat näihin, ja perunan tilalle tai seuraksi voi heittää mitä tahansa kasviksia kaapista. Kaikki maistuu paremmalle grillattuna ja ulkona syöden, joten ota jääkaappihävikki haltuun ja ryhdy grillaamaan!

Kommentit

Suositut tekstit