Maailman paras pikapizza grillissä



En ikinä ole ajatellut, miten helppoa ja vaivatonta on tehdä pikapizza grillissä. Taikina mitä ei tarvitse kohottaa, ja päällyset, mitkä maistuvat koko perheelle. Helppoa, nopeaa ja täydellistä.

Pikapizzan pohjaan tulee nopeasti valmistettava pizzataikina, mikä grillissä kypsyy täydellisen rapeaksi. Täytteitä ei kannata laittaa liikaa, vaan näissä pizzoissa vähemmän on enemmän. Yllätyin itsekin miten herkullisia pizzat olivat, vaikka päällä ei juuston ja kastikkeen lisäksi ollut kuin pepperonia, salamia ja punasipulia. Paiston jälkeen heitin päälle vielä basilikaa ja balsamicoa. Ne olivat täydellinen yhdistelmä.


Pikapizza grillissä, 3 pizzaa



  • 4 dl jauhoja

  • 3 tl leivinjauhetta

  • 1 tl suolaa

  • 2,5 - 3 dl vettä

  • 3 rkl öljyä

  • Haluamasi täytteet (esim. Tomaattikastike, juusto, Salami jne)



  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

  2. Lisää vesi ja öljy ja vaivaa tasaiseksi.

  3. Jaa taikina kolmeen osaan.

  4. Taputtele tai kauli pizzat pyöreiksi leivinpaperin päälle.

  5. Levitä päälle haluamasi täytteet.

  6. Leikkaa leivinpaperin reunat pizzan kokoisiksi, etteivät ne syty palamaan.

  7. Kuumenna pizzakivi grillissä ja nosta pizza paistumaan. Meillä grillin lämpötila oli grillin mittarin mukaan 200°C ja pizzat valmistuivat noin kymmenessä minuutissa. Täytteinä meillä oli tomaattikastike, mozzarellaraaste, Salami, pepperoni, Punasipuli ja mozzarellapalloista leikattuja paloja. Valmiin pizzan päälle lisättiin vielä basilikaa ja balsamicoa.


Kommentit

Suositut tekstit