Tonnikalasalaatti on paras tapas! - poimi espanjalaishenkinen resepti!


Tonnikalasalaatti on tuttu ruoka monissa maissa, ja esimerkiksi espanjassa se on todella suosittu tapas. Espanjassa tämäntyylinen resepti kulkee nimellä 'venäläinen tonnikalasalaatti', luulen että nimi tulee salaatissa käytettävistä aineksista, kuten suolakurkusta ja kapriksista.


Tämä resepti itsessään on melko perinteinen suomalaiseen makuun. Normaalisti käytän salaatissa kirsikkatomaatteja, mutta tässä niitä ei ole, koska minulla ei ollut niitä kotona. Kyhäsin salaatin niistä aineksista, mitä kaapissa sattui olemaan. 


Lisukkeena meillä oli ihania valkosipulileipiä ja tomaattibasilikasalsaa. Vielä kun olisi ollut pullo Solia, olisi makunautinto ollut täydellinen. 



Venäläinen tonnikalasalaatti, valkosipulileivät ja tomaattisalsa



  • 2 dl keittämätöntä riisiä

  • 1 prk tonnikalaa vedessä

  • 3 rkl kapriksia

  • 1 maustekurkku

  • 1 hapan omena

  • 1 dl kevätsipulisilppua

  • 150 g tuorejuustoa

  • 1 dl aiolia

  • 1 dl fetaa murskana

  • Suolaa ja pippuria 

  • 1 keitetty kananmuna per hlö

  • Sitruunaa



  1. Keitä ja jäähdytä riisi. 

  2. Kuutioi ja pilko kaprikset, omena ja maustekurkku. 

  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja siirrä kylmään maustumaan. 

  4. Lisää tarjolle salaatin kanssa pilkottuja, keitettyjä kananmunia ja purista pinnalle loraus sitruunanmehua. 



Valkosipulileivät



  • Paahtoleipää tai maalaisleipää viipaleina

  • 1 dl voita

  • 1 dl persiljasilppua

  • 2 tl valkosipulimirskaa

  • Ripaus suolaa 



  1. Sulata voi ja sekoita siihen persilja, valkosipuli ja suola. 

  2. Nosta voita leipäviipaleiden päälle ja paahda uunissa muutama minuutti. 


Tomaatti-basilikasalsa



  • 2 tomaattia

  • Nippu basilikaa

  • 3 rkl balsamicoa

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl sokeria 

  • 1 dl kevätsipulisilppua



  1. Pilko tomaatti ja hienonna basilika. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua 30 min huoneen lämmössä ja siirrä sen jälkeen jääkaappiin. 


 


Kommentit

Suositut tekstit