Ihanan raikas omenajuustokakku



Äitienpäivän alla puolisoni kysyi mitä kakkua haluan syödä. Halusin ehdottomasti raikkaan omenakakun, mutta resepti oli vain omassa päässäni, niinpä sain kerrankin astua keittiössä työnvalvonnallisiin tehtäviin, ja puolisoni väsäsi lasten kanssa maailman herkullisimman omenakakun.



Minä rakastan omenaa. Omenatee, omenakarkit, omenamehu, omenat ja maapähkinävoi. Voisin syödä omenaa päivästä toiseen kyllästymättä.

Niinpä olinkin onnellinen, kun äitienpäivän pöytää koristi ihana omenakakku! Tässä resepti teillekin!


Ihanan raikas omenajuustokakku



  • 16-18 cm vuoka

  • 300 g Tuorejuustoa

  • 4 dl Kuohukermaa

  • 4 dl omenahilloa

  • 2 tl vanilja-aromia

  • 1 tl kanelia

  • 1/2 dl omenamehutiivistettä

  • 5 liivatelehteä


Lisäksi:

  • 2 dl omenamehutiivistettä

  • 4 liivatelehteä

  • 150 g salted caramel keksejä

  • 100 g voita

  • Vihreää elintarvikeväriä




  1. Murskaa keksit, sekoita hyvin sulatetun voin kanssa ja taputtele ne irtoreunavuoan pohjalle.

  2. Liota 5 kpl liivatteita kylmässä vedessä.

  3. Vatkaa kerma ja lisää tuorejuusto ja omenahillo joukkoon. Vatkaa nopeasti sekaisin. Lisää kaneli ja vanilja.

  4. Kuumenna 1/2 dl omenamehu tiivistettä ja sulata siihen liivatteet.

  5. Vatkaa liivatteet kakkuun ohuena nauhana.

  6. Kaada massa pohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

  7. Liota loput liivatteet ja kuumenna tilkka omenamehutiivistettä. Sekoita seos lopun tiivisteen joukkoon ja lisää vihreää väriä.

  8. Kaada mehuseos varovasti kakun päälle ja anna hyytyä vielä pari tuntia tai yön yli.

  9. Koristele haluamallasi tavalla, meillä oli kirpeitä karkkeja.


Kommentit

Suositut tekstit