Herkulliset kantarellineliöt


Meiltä löytyi vielä pakastimesta viime kesän kantarelleja, joita päätin tuhota että uusi sato saa tilaa. Päätin valmistaa niistä pieniä kantarellipiirakoita töihin kahvileiväksi. Kantarelli, pekoni ja sipuli ovat lyömätön yhdistelmä, eikä niiden kanssa oikein voi epäonnistua.


Näissä piirakoissa on peruslehtitaikinapohja. Kantarellit, sipulit ja pekonit on  kypsytelty yhdessä kerman kanssa niin, että kerma on saanut hautua pois, ja jäljellä on herkullinen höystö. Höystö on maustettu suolalla, pippurilla ja pienellä määrällä rosmariinia, joka antaa piiraille ihanan kesäisen ja hieman metsäisen, luonnollisen maun. 



Piiraat ovat parhaimmillaan kun ne syö samana päivänä, hieman jäähtyneenä. Piiraat sopivat myös pieniksi suolaisiksi kesäiltaan yhdessä hyvän puna- tai valkoviinin kanssa. Nämä piiraat maistuvat turvalliselta ja kesäiseltä, ihana herkku koko ajan piteneviin kesäiltoihin!


Kantarellipiiraat, 8 kpl



  • n. 2-3 dl kantarelleja

  • 1 pkt (170 g) pekonia

  • 2,5 dl Juustoruokakermaa

  • 1 keskikokoinen sipuli

  • Suolaa ja pippuria

  • muutama oksa rosmariinia

  • 1 pkt (4 pientä lehti- tai voitaikina levyä)

  • Kananmuna voiteluun




  1. Sulata lehtitaikinalevyt huoneenlämmössä pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Paista pekoni rapeaksi ja lisää joukkoon kantarellit ja sipulit.

  3. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää joukkoon kerma, suola ja pippuri, sekä ruokalusikallinen rosmariinisilppua.

  4. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä siihen asti, että kerma alkaa haihtua. Maista seosta ja mausta jos tarvitsee.

  5. Puolita lehtitaikina levyt ja vedä reunoihin viillot. Viillot auttavat reunoja kohoamaan uunissa herkullisen rapeaksi.

  6. Jaa kantarellihöystö tasaisesti kaikkien pohjien keskelle ja voitele reunat kananmunalla.

  7. Paista uunissa n. 200 C, 10- 15 minuttia, tai kunnes reunat ovat kauniin ruskeat ja kohonneet. Nauti hieman jäähtyneinä ja koristele vielä tuoreella rosmariinilla.


Kommentit

Suositut tekstit