Pizzakeitto on ihana arkiruoka!



Pizza on yksi ihmiskunnan hienoimmista keksinnöistä. Pizza on turvallinen valinta ravintolassa, ja koko perheen yhteistä tekemistä viikonloppuna. Pizza on varma eväs ja harvassa ovat ne, joille se ei maistu.

Pizzaa saa nykyisin melkein mille tahansa ruokavaliolle sopivana, ja keskustelu siitä kuuluuko ananas pizzaan tuskin päättyy koskaan. Pizza on jokaisen maan kansallisruoka, ja sitä rakastetaan kaikkialla.

Pizza tunnetaan myös kaloreistaan, siksi on olemassa ketopizzaa ja munakaspizzaa. Sen rinnalle lanseerasin nyt oman versioni hieman vähemmän tunnetusta ruokalajista, pizzakeitosta. Pizzakeitossa on vähemmän kaloreita kuin perinteisessä pizzassa, ja siksi se sopii herkutteluun myös keventäjillekin.

Ja kuten perinteisessäkin pizzassa, myös tätä voi varioida mielensä mukaan loputtomiin. Kokeile joskus kinkun ja salamin tilalle jauhelihaa, tai jätä lihat pois ja herkuttele kasvisversiolla! Kuten sanoin, tätä voi tuunata rajattomasti!


PIZZAKEITTO, 6 annosta



  • 1 iso Sipuli

  • 2-3 Valkosipulinkynttä

  • 2 prk Polpa Tomaatti-paprikamurskaa

  • 1 dl Salamisuikaleita

  • 1 dl Palvikinkkusuikaleita

  • 5 dl Vettä

  • 1 rkl Santa Maria Jauhelihamaustetta

  • 1 Lihaliemikuutio

  • 1 rkl Oreganoa

  • ½ rkl Basilikaa

  • 1 rkl Hunajaa tai sokeria tai siirappia

  • ½ tl Valkopippuria

  • 1 dl Juustoraastetta

  • (Chiliä oman maun mukaan)

  • Lisäksi: Valkosipulileipiä tai krutonkeja, tuoretta basilikaa




  1. Kuullota sipulikuutiot pannulla pienessä tilkassa öljyä.

  2. Lisää kaikki muut ainekset kattilaan, paitsi salami, kinkku ja hunaja.

  3. Keittele keittoa kokoon vartin verran, lisää tarvittaessa vettä että koostumus on kuin keitossa.

  4. Lisää lopuksi salami, kinkku ja hunaja ja anna kiehahtaa muutama minuutti.

  5. Voit käyttää koko keiton uunissa grillivastuksen alla juuston kanssa, tai sitten tarjoilla keiton uuninkestäviltä lautasilta. Ripottele siis juusto keiton pintaan ja anna sen ottaa väriä uunissa.

  6. Ripottele lopuksi päälle basilikaa ja tarjoile heti kuumana.

  7. Valkosipulileipää on ihana dipata kuumaan keittoon!


 

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit