Marinoidut punasipulit sopivat moneen



Punasipuli itsessään on jo ihana herkku, mutta marinoituna ne saa vielä nostettua korkeammalle jalustalle. Tein niitä tänä viikonloppuna, kun sisareni miehensä kanssa tuli kylään. Niitä syötiin hampurilaisen välissä, aamiaisleipien päällä sekä lasagnen lisukesalaatin kera. Aivan ihana herkku ja salaatissa etenkin se ajaa jopa salaatinkastikkeen virkaa.

Maku on hapokas, makea ja hieman kirpeä. Aivan ihana siis moneen ruokaan lisukkeeksi. Se tarjoaa sellaista extrasärmää monen ruokalajin seuraksi ja ne ovat aivan ihania sellaisenaan.

Kokeilepa paahtaa pala ruisleipää, siihen voimakasta juustoa, esimerkiksi emmentalia, pala parmankinkkua ja vähän näitä marinoituja punasipuleita. Se jos mikä on pala taivasta! Mihin sinä käytät näitä?




Marinoidut punasipulit



  • 1 dl Omenaviinietikkaa

  • 2 rkl Sokeria

  • 1 tl Suolaa

  • 1/4 tl Valkopippuria

  • 2 rkl Valkosipuliöljyä (Tai 2 rkl öljyä ja 1 murskattu valkosipulin kynsi)

  • 2 Isoa punasipulia




  1. Leikkaa punasipulit ohuiksi renkaiksi.

  2. Sekoita muut aineet huolellisesti keskenään.

  3. Sekoita kaikki yhteen ja anna niiden marinoitua kylmässä muutama tunti.

  4. Tarjoile kylmänä lisukkeena. Säilyy ainakin viikon jääkaapissa.

Kommentit

  1. Ihanaa, kun muistutit tästä! Tai tämän tyyppisellä ohjeella en ole koskaan tehnytkään, vaan olen pehmittänyt sipulirenkaita jääkaapissa öljy-mausteseoksessa. Joskus elin lähes kuukauden leivillä, joiden päälle laitoin tomaattia ja niitä pehmenneitä sipulirenkaita, nams. Toimivat aamupalaksi, lounaaksi kuin iltaisinkin - enkä ollut edes raskaana 😂

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Sipuli on kyllä yksi parhaista kasviksista ikinä! Niin maukas tavalla kuin tavalla :) Ihanaa alkavaa kevättä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit