Kermainen bolognese



Vuosien varrella bolognesea on tullut keitettyä lukemattomia kertoja, ja variaatioita on ollut monia, silti en ole älynnyt koskaan ennen laittaa bolognesen sekaan kermaa. Lueskelin huvikseni aiheesta Googlen kautta, ja monissa resepteissä on mainittu kermaisen bolognesen olevan italian mammojen parempi bolognese.

En ihmettele sitä lainkaan, sillä kerma pehmentää voimakkaan tomaatin maun jolloin se maistuu edelleen perinteiseltä, mutta samalla hieman arvokkaammalta ja erittäin turvalliselta.

Pieni muutos onkin yllättävän suuri ja herkullinen.

Kermainen bolognese neljälle



  • 400g Jauhelihaa

  • 1 fond du chef beef

  • 500g tomaattimurskaa

  • 2,5 dl Sipuliruokakermaa

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulin kynttä

  • 1 rkl Tomaattipyrettä

  • Oman maun mukaan mustapippuria, oreganoa, basilikaa ja chiliä

  • Lisäksi spagettia tai muuta pastaa sekä parmesaania.




  1. Pilko sipuli ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota pannulla. Lisää jauheliha ja paista.

  2. Lisää joukkoon kaikki loput ainekset ja keittele kokoon 10-20 min.

  3. Tarjoile keitetyn pastan ja parmesanin kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit