Marinoitu punajuuri-pretzelsalaatti! -Paras korvaaja rosollille



Vaikka rakastankin perinteisiä jouluruokia, on niissä pari sellaista mistä en ole koskaan pitänyt. Toinen on lipeäkala ja toinen rosolli. En oikeastaan itsekään tiedä miksi en pidä rosollista. Rosollissa kaikki siihen kuuluvat ainekset ovat minulle tuttuja ja herkullisia, mutta kun ne sotketaan yhteen, siinä combossa on jotain epämiellyttävää.

Viime syksynä naapurini vinkkasi tästä ihanasta marinoidusta punajuurisalaatista. Salaatin resepti on alunperin Valion sivulta, mutta tein siitä omanlaiseni herkun - ja se on parasta mitä tiedän. Tähän salaattiin kuuluisi alkuperäisen ohjeen mukaan myös aurajuusto, mutta itse olen jättänyt sen pois, että se sopisi paremmin jouluruokien kanssa.

Tämä salaatti sopii monenlaisten ruokien kanssa. Etenkin juuri liha- ja kasvisruokien, mutten näe miksi se ei sopisi melkein minkä kanssa tahansa yhteen.

Alkuperäisessä ohjeessa on myös käytetty saksanpähkinöitä, mutta ne minä korvasin pretzeleillä meidän pähkinäallergikon takia. Pretzelit, rucola ja marinoidut punajuuret maistuvat taivalliselta yhdessä! Suosittelen kokeilemaan!


Marinoitu punajuuri -pretzelsalaatti, 6 annosta



  • 6 Keskikokoista punajuurta

  • Vettä ja suolaa

  • 1,5 dl hyvänmakuista ruokaöljyä

  • 3 rkl Keltaista Hellman´s Honey Mustard -sinappia (tai dijon -sinappia)

  • 3 rkl Tummaa Balsamicoa

  • 1 rkl Hunajaa

  • 1 ruukku rucolaa

  • Pari kourallista pretzeleitä




  1. Keitä punajuuret kypsiksi suolavedessä ja anna jäähtyä.

  2. Sekoita keskenään öljy, sinappi, balsamico ja hunaja ja anna seoksen maustua. Voit tehdä sen vaikka edellisenä päivänä valmiiksi.

  3. Pilko jäähtyneet punajuuret reilun kokoisiksi kuutioiksi tai lohkoiksi ja sekoita kastike niiden joukkoon.

  4. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 3-4 h, mutta mielummin yön yli.

  5. Laita tarjoiluvaiheessa salaattikulhoon kerroksittain marinoituja punajuuria, rucolaa ja hieman rikottuja pretzeleitä.

Kommentit

Suositut tekstit