Munamiehen pinaattikeitto



Lapset heittävät aina läppää munamiehestä kun ruokana on kananmunia. Pinaattikeitto on yksi niistä ruoista ja meillä vakiintunut nimi sille onkin munamiehen keitto.

Pinaattikeitto on etenkin minun ja poikani suurta herkkua. Vaikka sen tekeminen on todella helppoa, en tajua miksi me syömme sitä niin harvoin. Kaiketi se aina vain unohtuu. Tai sitten se on sitä että se on meillä semmoinen kylmän päivän herkku ja nämä koleat alkutalven päivät oikein huutavat pehmeän samettista keittoa päivälliseksi.

Tein tällä kertaa keiton tuoreesta pinaatista. Maussa sitä ei oikein huomannut vaikka pinaattia oli hieman ehkä enemmänkin, mutta tasaisemman keiton saa pakastepinaatista.

Pinaattikeitto



  • 40g Voita

  • 3/4 dl Vehnäjauhoja

  • 1 l Täysmaitoa

  • 200 g Tuoretta pinaattia

  • Suolaa, pippuria maun mukaan

  • 1 Kananmuna per syöjä


 

  1. Keitä kananmunat ja jätä lepäämään kylmään veteen.

  2. Kypsennä pinaatti kattilassa ja kun se on kypsää, aja sileäksi sauvasekoittimella. Siirrä se odottamaan syrjään.

  3. Sulata kattilassa voi ja lisää jauhot. Sekoittele seosta hetken aikaa kunnes se hieman kuplii ja turpoaa.

  4. Lisää seokseen maito vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Jos litra Maitoa ei riitä ja keitto on liian paksua, voit lisätä Maitoa tai hieman vettä.

  5. Kun keitto kuplii, lisää joukkoon suolaa, pippuria ja pinaatti. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia.

  6. Tarjoile puolitetun kananmunan kanssa.

  7. Keitto maistuu parhaalle kylmän päivän jälkeen pyjama päällä ja villasukat jalassa!

Kommentit

Suositut tekstit