Maksakastike on helppo arkiruoka!





Naudan maksa on tällä hetkellä palana edullista. Huomasin kaupassa että 400-500g palan saa edullisemmin kuin paketin halvinta sika-nautaa.

Me saamme myös jonkin verran maksaa appiukolta joka käy hirvimetsällä. Erityisesti vasan maksa on parasta mitä tiedän.

Meidän perheessä maksaruoat ovat koko perheen suosiossa ja kun lapsilta kysyy mitä tänään syötäisiin, on maksalaatikko tai - kastike lähes tulkoon aina ehdotuksena. Niinpä jaan teillekin tämän helpon ja herkullisen arkiruoan, mikä on ihanan tuhti illallinen koko ajan kylmenevinä talvipäivinä.


Maksakastike 4 annosta



  • 500 g Vasan tai naudan maksaa

  • 2-3 dl Vehnäjauhoja

  • 2 dl Kuohukermaa

  • 3 dl Maitoa

  • Suolaa ja pippuria

  • Sipulia renkaina


Lisäksi perunamuusi, perunat tai riisi sekä puolukkahilloa tai raakapuolukkaa.

  1.  Laita muusiperunat, perunat tai riisi kiehumaan.

  2. Leikkaa sipuli renkaiksi ja paista pannulla voissa niin että ne saavat hyvän värin.

  3. Leikkaa maksa suuhun sopiviksi paloiksi ja pyörittele kaikki palaset kunnolla lautasella missä on vehnäjauhot, 1 tl suolaa ja 1 tl pippuria.

  4. Kuumenna pannu kuumaksi ja sulata siinä nokare voita.

  5. Paista maksanpalat kauniin ruskeiksi ja kypsyysasteeltaan mediumiksi, että ne jäävät sisältä punaiseksi.

  6. Kaada päälle kerma ja maito, anna kiehahtaa ja sen jälkee laske lieden lämpötila niin että kastike saa hautua rauhassa siihen asti että lisukkeet ovat kypsiä.

  7. Maista kastiketta ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.

  8. Heitä sipulit loppuvaiheessa kastikkeen joukkoon tai päälle. Tarjoile puolukoiden tai puolukkahillon kera!

Kommentit

Suositut tekstit