Jauhelihalaatikko on ihana arkiherkku!

jauhelihalaatikko jauhelihakiusaus

Nyt viikonloppuna tuli taas tehtyä lasten suurta arkiherkkua, jauhelihalaatikkoa. Meidän lasten mielestä kiusaus- ja laatikkotyyppiset ruoat ovat olleet aina suosiossa ja maistuvat silloinkin kun muut ruoat eivät kelpaa. Laatikoiden valmistaminen itsessään on äärimmäisen helppoa, mutta pikaruokaa ne eivät ole, sillä paistaminen vaatii aikaa.

Laatikoita kannattaakin tehdä isompi annos kerralla, jolloin sitä voi syödä useamman kerran tai vaikka pakastaa. Perunapohjaiset laatikot sietävät pakastamista hyvin ja säilyvät pakastimessa jopa kolme kuukautta. Pakastaessa kannattaa laatikot pakastaa sopivan kokoisiin annoksiin, sillä kokonaisen laatikon sulattaminen ja lämmittäminen voi viedä aikaa saman verran kuin tuoreen laatikon valmistaminen. Varsinkin jos sulattamiseen ja kuumentamiseen käyttää uunia.

Itse suosin valmiin ruoan lämmittämisessä aina uunia tai hellaa, mutta mikrokin ajaa hyvin asiansa.

[caption id="attachment_7465" align="aligncenter" width="2736"] Meillä jauhelihalaatikon kanssa syödään säilöttyjä punajuuria, porkkanaraastetta ja raejuustoa. Erinomaisen hyvää arkiruokaa![/caption]

Jauhelihalaatikko neljälle



  • 1 kg Perunasipulisekoitusta

  • 400-500 g Jauhelihaa

  • 1 prk (2 dl) Sipuliruokakermaa

  • 3,5 dl Maitoa

  • 2 Lihaliemikuutiota

  • 1 rkl Santa Maria Jauhelihamaustetta

  • ½ tl Mustapippuria


 

  1. Sulata perunasipulisekoitus mikrossa. Perunasipulisekoituksen voi laittaa vuokaan myös jäisenä, mutta näin tehden paistoaika pitenee reilusti.

  2. Paista jauheliha pannulla ja sekoita siihen mausteet.

  3. Lisää jauhelihan sekaan maito ja kerma ja anna kiehahtaa.

  4. Kaada perunasipulisekoitus ja jauhelihakastike voideltuun uunivuokaan ja sekoita kaikki huolellisesti sekaisin.

  5. Paista 200 C n. 45 min - 1h, tai kunnes kaikki liemi on imeytynyt perunoihin ja perunat ovat kypsiä.

Kommentit

  1. Hmm, enpä ole aiemmin kuullut, että laatikkoon tarvitsisi noin paljon maitoakin. Itse näet teen kiusauksen lasagnevuoan kokoisessa laakeahkossa vuoassa, laitan pohjalle ensin 500 g jäistä ja ripauksella suolaa maustettua perunasipulisekoitusta, sitten jauhelihat (jotka maustan usein pippurien jne lisäksi myös turauksella tomaattipyrettä) ja mahdollisesti vähän esim. mozzarellaraastetta, ja sen jälkeen toiset 500 g perunasipulisekoitusta. Saatan pyöräyttää härdelliä kauhalla sekaisin, mutta en aina. Nesteeksi riittää 2 dl purkki kuohukermaa, ja ruoka on joka kerta valmista n. 45 minuutissa. Ja hyvää on.

    VastaaPoista
  2. Ohjeita varmasti on yhtä monta kuin tekijääkin :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit