Suklaakakku appelsiinitäytteellä!



Saimme sunnuntaina juhlia serkkuni rippijuhlaa. Sain myös kunnian valmistaa sinne kakun. Kakun makumaailma oli suklainen mihin yhdistettiin herkullista appelsiinia.

Pohjana käytin Kinuskikissan korkeaa suklaakakkupohjaa, päälle tuli valmissuklaamousse ja väliin tein kermasta, rahkasta ja tuorejuustosta pehmeän herkullisen appelsiinimoussen. Koristeluun käytin uunissa kuivattuja appelsiinin viipaleita, sekä ruusuja. Fazerin sinisellä tein kakun reunoille pienet valumat ja kiiltoa kakkuun toi elintarvikespray.



Kakku oli todella mehevä ja makumaailmat toimivat todella upeasti yksiin. Tein kakkuun kaksinkertaisen pohjan Kinuskikissan ohjeella. Vuoka mitä käytin oli neliönmuotoinen alumiinivuoka, jonka koko on 20 x 20 x 15 cm. Korkeutensa ansiosta sain kaksinkertaisen määrän kypsentymään helposti kerralla. Kirjoitan reseptin kuitenkin yksinkertaisena, jolloin se riittää 15-20 hengelle

Vähän siinä summassa mentiin riittävyyden kanssa. Kakku oli tilattu 30 - 40 henkilölle ja siihen se riitti hyvin. Tarjolla kuitenkin oli myös suolaisia kakkuja ja toisena makeana kakkuna juustokakku. Kaikki pääsivät maistamaan kaikkea ja sehän se tärkein tietenkin on.

Appelsiini -suklaakakku 15 - 18 palaa


Pohjana käytin tätä Kinuskikissan reseptiä

Täyte:

  • 200 g Appelsiinituorejuustoa

  • 2,5 dl Vispikermaa

  • 250 g Appelsiinirahkaa

  • 1 Appelsiinin kuori

  • 1 pss Valmista suklaamoussejauhetta + 2,5 dl Vispikermaa

  • 1 Levy Fazerin sinistä

  • Appelsiinimehua



  1. Tee pohja edellisenä päivänä.

  2. Valmista täyte vatkaamalla kerma ja sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

  3. Leikkaa pohja kolmeen osaan.

  4. Kostuta pohja appelsiinimehulla ja jaa täyte kerrosten väliin puoliksi.

  5. Anna kakun maustua muutama tunti kylmässä.

  6. Valmista suklaamoussejauheesta ja kermasta mousse ja kuorruta kakku.

  7. Sulata maitosuklaa ja koristele valumilla. Koristele sitten kakku haluamallasi tavalla.


 

Kommentit

Suositut tekstit