Juustoinen kasvis-kanakeitto



En tarkalleen ottaen ole varma ovatko amerikkalaiset romanttiset komediat sumentaneet aivoni, vai johtuuko se tästä tappoflunssasta, mutta aina kun saan yskän tai juuri flunssan, minun alkaa tekemään mieli kanakeittoa.

Niinpä tein sitä tänään ja miten hyvältä se tuntui pitkästä aikaa. Puolisoni sanoi että maku on erinomainen ja lapsillekin se upposi hienosti, mutta itse en voi olla siitä vielä täysin varma, sillä maku- ja hajuaistini on paikalla vain hetkittäin.

Uskon silti puolisoni makuun sekä siihen mitä lusikallisten välissä välillä ainakin luulin maistaneeni.



Kanakeitto, sitruuna ja lime, inkivääri, valkosipuli ja chili. Nuo ovat minun flunssakauden lempparit. Näitä vedän yhdessä ja erikseen aina siihen asti kun viimein usko elämään palaa.

Olen ollut alkuviikosta asti kipeänä. Lämpöäkin on ollut, mutta pahinta on lihaskipu ja tukkoisuus. Juuri nyttenkin tätä kirjoittaessani lipitän kuumaa mustaviinimarjamehua ja hetki sitten nautin päivän kolmannen sitruuna-inkiväärishotin. Ainakin nestettä menee ja C-vitamiinin saanti on taattu.

Mutta lyhyestä virsi kaunis, tässä resepti minun flunssakeittooni!

Juustoinen Kasvis-kanakeitto



  • 360 g (2 pss) Juuressuikaleita

  • 250 g Kasvissuikaleita

  • Pari desiä herne-maissi-paprikaa

  • 600 g Broilerin filesuikaleita

  • 2 Luomu kanaliemikuutiota

  • 1 Chili

  • 3 Valkosipulin kynttä

  • 1 rkl Santa Maria Jauhelihamaustetta

  • Valkopippuria

  • 125 g Koskenlaskijaa

  • 2 dl Sipuliruokakermaa

  • (Persiljaa)



  1. Kuullota kasaarissa chili ja valkosipuli ja lisää broilerit.

  2. Paista kanat ruskeiksi.

  3. Lisää suikalekasvikset ja -juurekset sekä herne-maissi-paprika joukkoon ja vettä niin paljon että kaikki peittyy.

  4. Lisää joukkoon mausteet ja liemikuutiot.

  5. Keitä miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

  6. Lisää juusto ja kerma ja anna kiehahtaa.

  7. Tarjoile heti!

Kommentit

  1. Kuulostaapa herkulliselta! Miten iso annos tuosta ohjeesta tulee? Mietin, että koska asun yksin, kannattaisiko minun puolittaa ohje...

    VastaaPoista
  2. Kiitos reseptistä!:) Tofu sopisi varmasti kana tilalle tähän myös hyvin. Koskenlaskija maustaa kyllä ihanasti niin kasvissosekeitot kuin kalakeitonkin liemen :)
    Mukavaa viikonloppua, kotiruoka on parasta!<3
    Ida Kotona kaupungissa -blogista

    VastaaPoista
  3. Joo varmasti toimii tofulla ja uskon että toimii niinkin että jättää vaan kanan pois :) Hyvää viikonloppua <3

    VastaaPoista
  4. Jos yksin syöt niin kannattaa puolittaa. Toinen vaihtoehto on pakastaa osa :) Tästä tuli n. kuutisen annosta, että jos ei haittaa syödä muutama päivä samaa ruokaa, niin sitten vaan tekee koko annoksella :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit