New York Cheesecake Puolukalla ja Kinuskilla



Syksy on aistien juhlaa. Kotimaisia kasviksia, hedelmiä ja marjoja saa tuoreena ja ruokalautasen värit ovat kirkkaimmillaan. On ihanaa myös säilöä kaikkea. Kokeilla erilaisia tapoja hilloista kuivattuihin marjoihin ja hedelmiin. Sienetkin työntävät päänsä esiin kun viimeinkin sataa ja kurkut ja kurpitsat pääsevät etikkaliemiin odottamaan kylmiä ja pimeitä aikoja.

On varmaan turha sanoa että minä rakastan syksyä. Etenkin juuri tätä aikaa, elo-syyskuuta.

Kaikista kotimaisista marjoista minun ehdoton lemppari on puolukka. Sitä ei vielä saa metsistä kunnolla, mutta vesi kielellä odotan että sitä alkaa saamaan tuoreena. Siihen asti on pakko tyytyä pakasteisiin.



Puolukanhimoissani päätinkin tehdä pakkaseen tilaa uusille ja käyttää viime vuotiset pois alta. Valmistin New York cheesecaken missä makuparina toimi kirpeä puolukka ja supermakea kinuski. Pala taivasta.

Puolukan ja kinuskin lisäksi kakussa maistui lime ja vanilja. Pohjaan rukiista makua toi täysjyvä digestivet ja pohja kruunasikin koko kokonaisuuden täysin.

Tämä oli ehkä paras juustokakku mitä olen koskaan tehnyt.


New York Cheesecake puolukalla ja kinuskilla


16-18 cm Irtopohjavuoka

  • 200 g Täysjyvädigestive -keksejä

  • 50 g Voita

  • 400 g Tuorejuustoa (esim Philadelphia)

  • 150 g Creme fraise

  • 1 dl Sokeria

  • 1 Limen raastettu kuori

  • 2 kananmunaa

  • 1 rkl Vaniljauutetta

  • 300 g Puolukoita

  • 1 prk Valmiiksi kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa.




  1. Murskaa keksit ja sekoita niihin sula voi. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi ja levitä keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Vatkaa tuorejuusto, ranskankerma ja munat sekaisin.

  3. Vatkaa joukkoon sokeri, limenkuori ja vaniljauute.

  4. Sekoita 2/3 puolukoista massan sekaan ja kaada massa vuokaan keksimurujen päälle.

  5. Kaada loput puolukat pinnalle ja paista uunissa 175 C n. 45 min tai kunnes pinta on saanut kauniin värin ja massa on alkanut hyytymään reunoilta.

  6. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä. Levitä kinuski jäähtyneen kakun päälle ja anna hyytyä hetken aikaa vielä jääkaapissa.

  7. Ota reunat pois ja tarjoile. Vinkki: Jätä muutamia puolukoita koristeluun kakun päälle!

Kommentit

Suositut tekstit