Lehmänmaitoa ja mansikoita -kääretorttu

Tämä kääretorttu on omalla tavallaan sisäpiirin vitsi. Perheeni B&B- paikan pihapiirissä on heinäkuussa pyörinyt Marita Kärkkäisen kirjoittama näytelmä Lehmänmaitoa ja Mansikoita. Koska perheeni oli lähes koko loman äitini "työleirillä" auttamassa asioiden kanssa, päätin leipoa teemaan sopivan kääretortun syntymäpäivänäni.



Tämä idea voisi toimia myös eläinaiheisilla lasten synttäreillä ja samaa ideaa voi jatkojalostaa myös muihin eläimiin. Ruskeilla pilkuilla saa helposti kiraffin tai gepardin pilkkujen kokoa säätämällä ja mustilla raidoilla ja oranssilla massalla tulee hauska tiikeri-teemainen kakku. Puhumattakaan seeprakakusta, joka onnistuu tällä ohjeella.

Lasten teemasynttäreitä ajatellen kiva idea voisi olla myös kääretorttu -buffet, mihin tehdä useita erilaisia eläinkääretorttuja erilaisilla täytteillä. Suklaamoussea, hedelmiä, vaniljakreemiä ja marjoja! Vain taivas on rajana! Ja mikä parasta! Jos kylmätiloja on vähän, kääretortut vievät todella vähän tilaa jääkaapissa ennen tarjoiluvadeille asettamista.


Lehmänmaitoa ja mansikoita -Kääretorttu (n. 12 palaa)



  • 4 Kananmunaa

  • 1,5 dl Sokeria

  • 1 dl Vehnäjauhoja

  • 1 dl Perunajauhoja

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 2 tl Mustaa elintarvikeväriä

  • 1 prk Valio Eila Mansikkarahkaa

  • 2,5 dl Kuohukermaa

  • 4 dl Tuoreita mansikoita




  1. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi.

  2. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe joukkoon ja sekoita varovasti.

  3. Ota n. 3 dl Taikinaa toiseen kuppiin ja sekoita sen joukkoon mustaa elintarvikeväriä.

  4. Pursota mustaa massaa lehmän täplien muotoisesti pellille ja paista 175 C viitisen minuuttia, kunnes taikina hieman hyytyy.

  5. Levitä vaalea massa koko leivinpaperin ja mustien pilkkujen päälle tasaisesti ja paista pohja kypsäksi (n. 5-8min).

  6. Vatkaa kerma ja sekoita mansikkarahka joukkoon. Pilko mansikat.

  7. Kippaa kuuma pohja toisen leivinpaperin päälle ja käännä ympäri.

  8. Levitä hieman jäähtyneen pohjan päälle rahkakerma ja sen päälle pilkotut mansikat.

  9. Kääri rullalle ja laita tekeytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

  10. Leikkaa paloiksi ja tarjoile!

Kommentit

Suositut tekstit