Pottumaito



Olen ennenkin kirjoittanut tästä jumalten nektarista, eli vanhanajan pottumaidosta. Ruoka ei tästä enää muutu yksinkertaisemmaksi ja silti se on niin käsittämättömän hyvää.

Kun olin lapsi, minun mummu teki tätä aina meille. Mummu käytti sipulina oman maan ruohosipulia, mutta itse pidän enemmän kevätsipulista.

Aikaa tämän valmistukseen ei myöskään kulu kauaa, ja mitä pienempiä perunat on, sitä nopeammin ruoka valmistuu.

Onko teillä syöty pottumaitoa?

Pottumaito, 2 annosta



  • 10-14 uutta perunaa

  • 2 l vettä

  • 1 l maitoa

  • 2-3 kevätsipulia varsineen

  • Nokare voita

  • Suolaa



  1. Keitä uudet perunat suolavedessä ja kaada vesi pois.

  2. Kaada perunoiden sekaan maito ja silputtu sipuli varsineen ja kiehauta maito.

  3. Lisää suolaa ja tarkasta maku.


 

Kommentit

  1. Meillä tuo oli maitopottu. Ja jos maitoa oli vähän, ei sitä laitettu, vaan lisättiin voita, ja siten siitä tuli voipottua.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa kyllä hyvältä sekin. Mekin ollaan joskus tehty niin, että perunoiden keitinvesi on kaadettu pois ja kattilaan on lisätty kevätsipulia ja voita ja kansi päälle ja kunnon ravistus, että perunat menee rikki. Sen nimi on hyrskypottu tai vastaava :)

    VastaaPoista
  3. Pottumaito oli lapsuudessani usein syötyä , ihanaa herkkua!
    Ei tarvinnut monia raaka-aineita , silti oli hyvää!!

    VastaaPoista
  4. Onhan se älyttömän hyvää..
    Ja sitten lautasella haarukalla litistelee potut..ja laittaa lisää niihin voita..se se on vasta namia 😘

    VastaaPoista
  5. Niin on!! Just näin minäkin sen syön <3

    VastaaPoista
  6. Se on ihan totta! Niin vähäisillä raaka-aineilla niin herkullista ruokaa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit