Juustotäytteiset pekoniperunat grillaten



Tästä ei grillilisuke paljon paremmaksi muutu. Toki tämän eteen joutuu näkemään hieman vaivaa, mutta se vaiva on todellakin sen arvoista.

Nämä perunat sopivat grilliruoaksi vaikka sellaisenaankin kun tekee isoista perunoista, mutta pienemmistä tehtynä ne toimivat kaverina pihveille ja burgereille.

Juustotäytteiset pekoniperunat, 8 annosta




  • 8 Rosamunda perunaa

  • 200 g Tuorejuustoa (esim. Philadelphia)

  • 1 pkt pekonia

  • 1 pss Cheddarraastetta

  • 3-4 kevätsipulin vartta

  • Suolaa ja pippuria

  • Hammastikkuja




  1. Pese perunat ja kääri ne yksitellen folioon. Grillaa tai paista uunissa kypsäksi.

  2. Anna jäähtyä hyvin.

  3. Halutessaan kuoret voi jättää syötäväksi, mutta itse kuorin jäähtyneet perunat.

  4. Leikkaa perunoista päät pois, että ne pysyvät pystyssä.

  5. Koverra perunasta sisusta pois, niin että perunoihin jää reilu reuna ja pohja.

  6. Sekoita tuorejuusto, 2/3 Cheddarraasteesta ja kevätsipulisilppu keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.

  7. Kääri pekonisiivut perunoiden ympärille ja paina pekonin pää kiinni hammastikulla. Jos käytät isompia perunoita, saatat tarvita puolet enemmän pekonia.

  8. Grillaa perunat miedolla lämmöllä. Kun perunat alkavat olla kypsiä, jaa loppu Cheddarraaste niiden päälle ja anna sulaa.

  9. Nauti heti!

Kommentit

Suositut tekstit