Corndog eli maissimakkara



Facebookin feedissä tulee usein vastaan ruokavideoita. Rakastan katsoa niitä miniklippejä ja välillä tuleekin sitten testailtua ohjeita myös kotona. Viime viikolla vastaan tuli tämä periamerikkalainen herkku, eli corndog. Vaikka silläkin mantereella on tullut joskus pyörähdettyä, oli tämä ensimmäinen kerta koskaan kun maissimakkaraa tuli maisteltua.

Pidin tästä enemmän kuin perinteisestä hot dogista. Syöminen oli siistimpää, maku oli herkullinen ja lapsetkin rakastuivat tähän ketsuppiin dipattavaan herkkuun. Tein näitä kahdella tavalla. Toisiin laitoin sisälle cheddarjuustoa ja toiset tein ihan perinteisellä tavalla, sisällä oli siis pelkkä makkara. En osaa sanoa kumpi oli parempaa, molemmat yhtä hyviä.


Corndog eli maissimakkara (4 annosta)



  • 4 Nakkia tai makkaraa (itse käytin kabanossin grillibalkania, siinä ei ole kuorta, joten sopii tähän erinomaisesti)

  • 2 dl Vehnäjauhoja

  • 1,5 dl Polentajauhoja

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 1 tl Suolaa

  • 2 dl Maitoa

  • 1 Kananmuna

  • 1 l Friteerausöljyä

  • 2 Puista grillitikkua

  • (Halutessasi 8 viipaletta yksittäispakattuja cheddarsiivuja)



  1. Laita grillitikut likoamaan kylmään veteen.

  2. Sekoita keskenään vehnäjauho, polentajauho, leivinjauhe ja suola.

  3. Sekoita toisessa astiassa muna ja maito ja sekoita sitten kuivat ja märät aineet keskenään. Anna taikinan turvota vartin verran. Taikinan kuuluu olla paksua ja kakkutaikinamaista.

  4. Kuumenna friteerausöljy kattilassa n. 160 asteiseksi. Corndogit levähtävät jos rasva on liian kuumaa.

  5. Kuivaa makkarat talouspaperilla ja työnnä grillitikut makkaroiden sisälle.

  6. Jos käytät cheddaria, kääri juustoviipaleet tässä vaiheessa makkaroiden ympärille.

  7. Kaada taikina korkeaan lasiin (tuoppi tai sauvasekoittajan kulho käy hyvin).

  8. Dippaa makkara taikinaan niin, että makkara peittyy kokonaan. Nosta sitten makkara tikun avulla kuumaan rasvaan ja kääntele niitä niin että taikina on kullanruskeaa kauttaaltaan. HUOM! Käytä paistoon aina teräskattilaa, teflonpinta ei välttämättä kestä näin kovaa kuumuutta.

  9. Tarjoile heti!


Kommentit

Suositut tekstit