Vegaaninen Harirakeitto

Marokkolaisissa ruoissa ja mauissa on jotain mistä olen pitänyt ihan aina. Jokin niissä maistuu tutulle ja lohdulliselle vaikkei niitä tulisi usein tehtyäkään. Nyt viikonlopun aikaan minulle tuli tarve saada harirakeittoa.

Harirakeitto on perinteinen pohjois-afrikkalainen keitto, minkä valmistuksessa karitsan jauheliha on tunnetusti pääosassa. Hariraa syödään usein Ramadanin aikaan.

Harirassa tärkeässä osassa on myös kikherneet ja linssit. Niistä molemmat ovat erittäin proteiinipitoisia ja siksi keitto on täyttävää ja pitää nälkää pitkään.

Tässä versiossa ei ole mitään eläinperäistä, eli reseptini on vegaaninen. Silti maku oli täysin aito, enkä jäänyt edes kaipaamaan lihaa.


Harirakeitto



  • 1 pkt säilykekikherneitä

  • 1 pkt säilykelinssejä

  • 1 prk (500g) tomaattimurska

  • 2 porkkanaa

  • 1 iso sipuli

  • 1 sellerin varsi

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 luomu sitruuna

  • 2 dl raketti spagettia

  • 1 ruukku persiljaa

  • 2-3 kasvisliemikuutiota

  • 1 tl kanelia

  • 1 tl juustokuminaa

  • 1 tl inkivääriä

  • 1 tl kurkumaa

  • 2 tl ras-el-hanout -maustetta


 

  1. Kuori ja kuutioi kaikki kasvikset. Kuullota niitä hetki öljyssä kattilassa.

  2. Lisää joukkoon valutetut linssit ja kikherneet sekä tomaattimurska.

  3. Lisää sekaan litra vettä ja liemikuutiot ja anna kiehua hiljalleen noin 40 min. Lisää tarvittaessa vettä.

  4. Lisää joukkoon mausteet ja spaghetti ja anna kiehua 5-10min.

  5. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja 2/3 ruukkua silputtua persiljaa, kiehauta vielä.

  6. Maista maut ja mausta lisää, jos tarvitsee.

  7. Koristele annos lopulla persiljalla sekä sitruunan paloilla.

  8. Tarjoile tuoreen leivän ja piimän kera.

Kommentit

  1. Mäkin olen tehnyt tästä oman vegaanisen version (en käytä jauhelihaa) :) Ja on kyllä todella hyvä. Meillä on vähän eri komponentit joltain osin. Jos haluat tutustua mun versioon, niin laitoin suoran linkin reseptiin.

    VastaaPoista
  2. Täytyykin kokeilla sun reseptiä ensi kerralla! Siinä on varmaan hyvä ja autenttinen koostumus tuon soijarouheen ansiosta! Kannattaa myös kokeilla tota sitruunaa joku kerta, siinä on joku juttu et se maistuu samalle kun aikanaan Marokossa, vaikkei sitä lihaa olekaan :) <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit