Sitruunapasta valmistuu alle kymmenessä minuutissa!

Jostain kummallisesta syystä olen aina vieroksunut sitruunaa tietyissä ruoissa. Tulisten itämaisten, kalan ja keittojen kanssa se on toiminut, mutta esimerkiksi ajatus siitä, että sitä olisi pastan seassa on hieman hämmentänyt.

Ystäväni oli kuitenkin löytänyt jostain ohjeen tähän ja tarjosi sitä minulle jokin aika sitten lounaaksi. En olisi ikinä uskonut miten hyvää se voikaan olla, niinpä tein sitä itsekin kotona ja kyllä siitä taisi uusi lemppari syntyä - etenkin, kun sen valmistaminen on maailman nopeinta. Tämä on lohturuokaa parhaimmillaan.

sitruunapasta

Sitruunapasta 3-4 annosta



  • 500 g Tuorepastaa

  • 200 g Tuorejuustoa (Basilika)

  • 1 Luomu sitruuna

  • 1 sipuli

  • 2 dl Sipulinmakuista ruokakermaa

  • Suolaa ja pippuria

  • Parmesania

  • Halutessasi tuoretta basilikaa




  1. Laita kattilaan kiehumaan vettä ja lisää sinne suolaa.

  2. Kuumenna paistinpannu ja kuullota pilkotut sipulit tilkassa öljyä.

  3. Lisää sipuleiden joukkoon tuorejuusto, ruokakerma ja puolikkaan sitruunan raasttettu kuori. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua miedolla lämmöllä hetki.

  4. Kiehauta pastaa kattilassa 3-4 minuuttia ja nosta sitten pasta paistinpallulle kastikkeen sekaan. Jos kastiketta tuntuu olevan liian vähän, lisää joukkoon hieman pastan keitinvettä.

  5. Lisää joukkoon vielä pari ruokalusikallista sitruunamehua.

  6. Maista maut ja mausta lisää, jos tarvitsee.

  7. Tarjoile parmesanlastujen kera.

  8. VINKKI: Voit halutessasi lisätä pastaan myös broileria, pekonia tai serrano-kinkkua.

Kommentit

Suositut tekstit