Parisuhdeviikonloppu Helsingissä - Poimi kivat hotellivinkit!



Me vietämme puolisoni kanssa parisuhdeaikaa pari kertaa vuodessa. Tänä vuonna saimme ensimmäisen yhteisen hetkemme jo tammikuussa, kun voitin Kotilieden blogipäivänä lokakuussa upean sviittiyön Radison Blu Plazassa, aivan Helsingin ytimessä.

Hotelliyö Plazassa oli upea. Sviitti oli uskomattoman ihana, ja ikkuinoista näki suoraan rautatieaseman ja koko kaupungin sydämen. Hotelli itsessään on jo nähtävyys, sillä se huokuu wanhaa henkeä, ollen samaan aikaan moderni ja nykyaikainen. Siihen kun lisää mahtavan henkilökunnan ja maittavan ruoan, ei voi kuin leijua pilvissä.

Ennen tätä reissua meidän kahdenkeskiset treffit ovat aina sisältäneet tiivistä ohjelmaa. Tällä kertaa päätimme, että sitä me emme halua. Haluamme vain aikaa olla kahden, sillä se on meille niin harvinaista. Ja tuo hotelli, huone ja kaikki puitteet tekivät noista treffeistä parhaat ikinä.


Junalla pääsee melkein hotellin kynnykselle.


Saavuimme iltapäivällä junalla Lahdesta Helsinkiin. Ei ollut vaikea valita junan ja auton välillä, kun juna-asemalta hotellille on maksimissaan 50 m ja etukäteen ostetuilla junalipuilla pääsimme kahdestaan edes-takaisin edullisemmin, kuin mitä autolla olisi päässyt yhteen suuntaan, puhumattakaan parkkimaksuista Helsingin keskustassa.

Päästyämme hotellille ihmettelimme vain huoneen ihanuutta ja katselimme ikkunasta kaupungin elämää. Tämmöiset maalaistallukat kun pääsee isoihin valoihin, niin siinä riittää ihmettelemistä pitkäksi aikaa. Haha!



Hengailtuamme aikamme huoneessa, päätimme käydä syömässä kaupungilla. Kun on ihan keskustassa, on miljoona paikkaa valita minne mennä. Syötyämme palasimme hotellille ja nautimme vain huoneesta, toisistamme ja television tarjonnasta. Kyllä, me matkustimme Helsinkiin asti katsomaan televisiota käsi kädessä ilman keskeytyksiä, ja se oli parasta ikinä.

Tällä kertaa emme syöneet hotellilla, mutta aiemmin kun vietimme blogipäivää lokakuussa, meille tarjottiin keittiöpäällikkö Simo Räsäsen loihtima kolmen ruokalajin taidemenu "miehen elämää". Ruoka oli erinomaisen hyvää, jokainen yksityiskohta oli tarkoin harkittu, mukana oli kotimaisia villiyrttejä ja koko Plaza Restaurantin ruokasalitila oli koristeltu kotimaisella taiteella, mikä kulki käsikädessä tuon upean illallisen kanssa.

[caption id="attachment_7196" align="aligncenter" width="2976"] Alkupalana tarjoitliin sosekeittoa[/caption]

[caption id="attachment_7199" align="aligncenter" width="2976"] Pääruokana oli kotimaista kalaa perunalisukkeella[/caption]

[caption id="attachment_7200" align="aligncenter" width="2976"] Jälkiruokana nokkosvohveleita ja lakkajäätelöä[/caption]

[caption id="attachment_7198" align="aligncenter" width="2976"] Ruokasali ja kattaus oli myös upea Radisson Blu Plazassa[/caption]

Kevään blogipäivä Lappland Hotel Bulevardissa 5.4.2019


Tuntuu hassulta kirjoittaa tammikuisista treffeistämme vasta nyt, mutta jostain syystä en vain ole saanut sitä aikaiseksi aiemmin. Kevät on tullut ja meille on järjestetty jo toinenkin blogipäivä, mitä vietimme tällä kertaa Lappland Hotel Bulevardissa, Helsingin Bulevardilla.

Oikeastaan juuri siksi halusinkin kirjoittaa näistä nyt, etten ole aikuisten oikeasti edes ymmärtänyt miten upeita hotelleja ja muita meillä on Helsingissä. Olen viettänyt yllättävänkin paljon öitäni hotelleissa eri puolilla maailmaa, mutta nyt minulle alkaa hahmottumaan paremmin, etteivät hotellit enää ole vain paikkoja minne mennään reissuilla nukkumaan, vaan niistä on tullut kokemuksia ja elämyksiä. Paljon siis on muuttunut minun elinaikanani.



Lappland hotel jos mikä on elämyshotelli. Paikka on avattu tämän vuoden puolella, ja kuten nimestä saattaa jo arvata, kyseessä on lappi-teemainen paikka. Hotellista löytyy jopa 102 huonetta, missä on oma sauna ja lisäksi hotellilla on yhteisetkin saunatilat vielä käytössä. Kun astut ulko-ovesta sisälle respaan, et todellakaan voi tietää oletko Helsingissä vai Äkäslompolossa.



Huoneet todella tuovat lapintuntua ja huokuvat suomalaisuutta, minkä näkisin olevan varsinkin turistille upea kokemus. Mutta eräänlaisena kotimaan turistina minä pidän itseänikin, sillä kun seuraavat treffimme koittavat, on hyvinkin todennäköistä, että vietämme ne tässä paikassa.

Blogipäivänä meille siis järjestettiin kierto hotellissa, ja pääsimme näkemään erilaisia huoneita. Sen lisäksi meille oli koulutuksen yhteydessä tuotu tarjolle erilaisia maistiaisia, jotka suorastaan huusivat kotimaisuutta ja lappilaisuutta.



Myös kokoustilat takkahuoneineen oli ihana kokemus ja kuten jo mainitsin, tuonne täytyy pääästä vielä takaisin.

Nämä blogipäivät ovat avanneet silmiä ja tarjonneet mielenkiintoisia paikkoja ja herkullista ruokaa. Näillä fiiliksillä on kiva mennä kohti kesää, tiedä mihin sitten kesälomamatkamme suuntautuu!

Kommentit

  1. Itse asun poikaystäväni kanssa ihan täällä Helsingin keskustan lähellä, ja blogissani onkin vinkkejä Helsinkiin kun tänne taas tulette :)
    Me ollaan taas lähdössä sitten ensi viikonloppuna parisuhdeviikonlopulle Tampereelle :) Käydään samalla reissulla ainakin myös Mäntässä taidemuseoissa. Saa tulla vaikka blogiini vinkkaamaan muuta koettavaa Tampereella, jos tulee mieleen!:)

    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    Mukavaa viikkoa!:) Ida

    VastaaPoista
  2. Kiitos Ida, pitääkin suunnistaa sun blogiin etsimään inspiraatiota Helsinkiin.. Tampere on minulle vieraampi paikka, mutta kerro sitten miten viikonloppu sujui!
    Ihanaa parisuhdeviikonloppua ja kivaa loppuviikkoa sinne!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit