Mörköpasta (Marko Anttilan lempipasta)



Koko alkuviikko on ollut ihanaa huumaa kun Suomi voitti kultaa. Pelejä seurasin minäkin, vaikken muuten pahemmin harrasta penkkiurheilua. MörköMarko, tuo jääkiekkojoukkueen kapteeni, on ollut paljon puhuttu aihe tällä viikolla, ja kun luin maikkarin sivuilta Markon lempipastasta, päätin ottaa sen heti testiin.

Täytyy sanoa että Marko Anttilalla on oikein hyvä maku, sillä pasta oli todella hyvää. MTV:n mukaan Anttilan herkullista kanapastaa on myyty Hartwall Areenalla, Restelin Streed Food Deli -ravintolassa, jossa se tunnetaan nimellä Marko's Chicken-Avokado -pasta.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan pasta on erinomaisen herkullista ja maistuu koko perheelle. Reseptini on hieman muokattu Maikkarin versiosta, ainekset ovat samat, mutta oma versioni on tehty niin, että siinä on käytetty kokonaiset pakkaukset kaikkea. Eli toisinsanoen kokonainen pussi tuorepastaa, kokonainen rasia kanaa, kokonainen purkki pestoa jne, ettei kaappiin jää lojumaan mitään vajaita pakkauksia.

Alkuperäinen resepti löytyy tästä.


MörköMarkon lempipasta eli Mörköpasta (n. 3-4 annosta)



  • 1 pss (250 g) Tuorepastaa

  • 1 rs (350 g) Broilerin maustamattomia fileesuikaleita

  • 1 prk (185 g) Vihreää pestoa

  • 1 Chili

  • 1 Keskikokoinen punasipuli

  • 2 Keskikokoista, syöntikypsää avokadoa

  • Parmesanraastetta

  • 1 Lime

  • Suolaa


 

  1. Laita kattilaan kiehumaan pari litraa vettä ja reilusti suolaa.

  2. Paista tilkassa öljyä broilerin suikaleet ja pilko chili, sipuli ja avokado reiluiksi kuutioiksi.

  3. Heitä chili ja punasipuli pannulle broilerin kanssa ja kypsennä muutama minuutti.

  4. Heitä pasta keitinveteen ja anna kiehua pari kolme minuuttia.

  5. Lisää pesto kananpalojen sekaan pannulle ja anna kiehahtaa, lisää myös avokadot joukkoon.

  6. Nosta pasta pestokastikkeen sekaan ja lisää joukkoon desin verran pastan keitinvettä. Sekoittele kunnolla.

  7. Purista limen mehu pastan joukkoon ja annostele lautasille.

  8. Ripottele pinnalle vielä parmesania ja nauti heti!

Kommentit

  1. Tuon ohjeen mukaan (kohdat 4 ja 5) pestot ja avokadotkin heitetään pastan sekaan kattilaan! Luulisin niiden menevän pannulle kananpalojen mukaan. Joku voi tehdä juuri ohjeen mukaan, jos ei ole paljon ruokaa laittanut.

    VastaaPoista
  2. Hyvä huomio, iso kiitos, korjaan sen välittömästi.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit