Passionkääretorttu on pääsiäisen kruunu!

passionkääretorttu pääsiäinenpassionkääretorttu pääsiäinen

Passionkääretorttu on erittäin maukas ja raikas vaihtoehto pääsiäisen kahvipöytään. Passiontäytteeseen ei ole pakko käyttää tuota Städterin hyydykejauhetta, mitä itse käytin, vaan sen voi korvata esimerkiksi liivatteella, tai jos pitää makeasta, niin valkosuklaa hyydyttää myös kivasti. Passionpyre, mitä itse käytin, on todella voimakasta ja kirpeää, joten makuun tuo hyydykejauhe ei vaikuta mitenkään.

Tämä passionkääretorttu on ihanan trooppinen ja todella raikas. En lisännyt täytteeseen lainkaan sokeria, jolloin se oli maultaan todella kirpeä. Seuraavana päivänä kun kääretorttu oli saanut vetäytyä yön yli jääkaapissa, torttupohjan makeus ja täytteen kirpeys oli luonut täydellisesti toimivan liiton, eikä täyte maistunut kirpeältä enää laisinkaan. Jos kuitenkin epäröit, lisää maltillisesti makeutusta. Koristeeksi tuleva candy melts -valuma ja pääsiäsnamut tuovat tortulle kauniin ulkonäön ja lisää makeutta.


Passionkääretorttu


POHJA:

  • 4 Kananmunaa

  • 1,5 dl Sokeria

  • 1 dl Vehnäjauhoja

  • 1 dl Perunajauhoja

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • Sokeria



  1. Kuumenna uuni 180 C.

  2. Vatkaa munat ja sokerin valkoiseksi vaahdoksi.

  3. Kääntele jauhot ja leivinjauhe joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

  4. Paista uunin keskitasolla n. 8 min, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.




TÄYTE:

  • 1 dl Passionpyrettä (joko pakaste tai sitten 8-10 passionhedelmää joiden hedelmäliha on painettu siivilän läpi).

  • 250 g Rasvatonta maitorahkaa.

  • 2 dl Vispikermaa

  • 1 pkt (125g) Städter hyydykejauhe persikka-passion TAI 4 liivatelehteä.



  1. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja vatkaa rahka vaahdon joukkoon.

  2. Sekoita hyydykejauhe ohjeen mukaan passionpyreen joukkoon ja vatkaa täytteeseen.

  3. Jos käytät liivatetta, anna liivatteen liota kylmässä vedessä 7 min. Tämän jälkeen kuumenna passionpyre kattilassa ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Kaada mehu ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kerma-rahkan joukkoon.

  4. Ota kääretorttu uunista ja ota pöydälle leivinpaperi jonka päälle on ripoteltu reilusti sokeria.

  5. Kippaa kääretorttu leivinpaperille ja anna jäähtyä muutama minuutti.

  6. Kun pohja on lämmin, muttei kuuma, kaada täyte pohjan päälle ja rullaa leivinpaperin avulla rullaksi.

  7. Elmukelmuta rulla muovikelmulla tiiviiksi ja anna maustua jääkaapissa yön yli.




KORISTELU:

  • 100 g Candy Melts -nappeja tai suklaata

  • ½ dl Kermaa

  • Karkkeja



  1. Kääretortusta tulee siistimpi, kun sen viipaloi paloiksi ennen koristelua.

  2. Kuumenna kerma mikrossa ja sekoita candy meltsit kerman joukkoon niin, että seos muuttuu tasaiseksi.

  3. Kun seos jäähtyy hieman, kaada sitä kääretortun päälle ja heittele erivärisiä karkkeja koristeeksi.

  4. Tarjoile heti!


Kommentit

Suositut tekstit