Varsikukkakaali-varsiparsakaalipasta on jumalainen herkku

varsikukkakaali varsiparsakaali pasta

Olen viettänyt keittiössä lukemattomia tunteja aikaa. Olen touhunnut niin koti- kuin ammattikeittiöissäkin. Olen viettänyt myös tunteja markettejen hyllyjen väleissä tutkimassa mitä kaikkea sieltä löytyy, ja samalla tavalla tutkinut myös vihannes- ja lihaosastoja. Silti minä löysin nyt vasta ensimmäistä kertaa kaupasta varsikukkakaalin.

Koska rakastan kaikkia kaaleja, halusin ehdottomasti päästä testaamaan myös näitä kahta lemppariani uudessa muodossaan. Tai no en pätkääkään epäile että tämä on uusi keksintö maailmassa, minun silmiini ne vain eivät ole ennen eksyneet.

Tein näistä tällä kertaa pastan. Ajattelin ensin maustaa pastani jokaisen kasvissyöjän lempimausteella: Pekonilla, mutta onneksi unohdin sen kauppaan. En muista milloin olisin viimeksi syönyt näin hyvää pastaa.

Resepti on helppo ja pasta valmistuu muutamassa minuutissa, samassa ajassa missä pasta kiehuu.


 Varsikukkakaali-varsiparsakaalipasta 4 annosta



  • 4 annosta spagettia

  • Vettä

  • 1 fond du chef -kasvisfondi

  • 160 g Varsikukkakaalia

  • 200 g Varsipparsakaalia

  • 1 pieni sipuli

  • 1 dl ruokakermaa (esim sipulinmakuinen)

  • 1 dl Maitoa

  • n. puoli pakettia Koskenlaskijaa

  • Ripaus valkopippuria


TEE NÄIN:

  1. Laita spagetti kiehumaan veteen, älä suolaa, sillä fondista tulee tarpeeksi suolaa.

  2. Silppua sipuli ja pieni kaalien kukintoja veitsellä.

  3. Kuullota sipuli ja kaalit pannulla tilkassa öljyä. Lisää sitten joukkoon Koskenlaskija, liemifondi, kerma ja maito.

  4. Mausta valkopippurilla.

  5. Kun pasta on puolikypsää, nosta se kastikkeen joukkoon ja anna kastikkeen imeytyä siihen pari minuuttia.

  6. Tarjoile heti! Halutessasi voit ripotella pinnalle parmesania!


[caption id="attachment_6994" align="aligncenter" width="2612"] Molemmat kaalit maistuvat itselleen, maku on kuitenkin hieman miedompi kuin isoissa kaaleissa.[/caption]

 

Kommentit

Suositut tekstit