Sitruuna-valkosuklaajuustokakku valkosuklaakupeissa!



Tyttäreni oli sitä mieltä, että joulusta on kulunut jo liikaa aikaa ja hänen nukelleen ei ole vieläkään pidetty nimiäisiä. Minä olin samaa mieltä. Pian on huhtikuu ja vauva ei ole saanut juhliaan. Niinpä me päätimme yhdessä leipoa jotain pientä sunnuntain kunniaksi ja samalla nukke sai virallisen nimensä: Anna-Lisa Eureena Heinonen. Olen häkeltynyt miten upean nimen tyttäreni oli nukelle keksinyt.

[caption id="attachment_7041" align="aligncenter" width="1080"] Sofia Heinonen / Frutti di Mutsi -blogi[/caption]

[caption id="attachment_7040" align="aligncenter" width="1080"] Sofia Heinonen / Frutti di Mutsi -blogi[/caption]

Resepti on aika perinteinen. Se syntyi niin että jääkaappiin oli jäänyt edelliseltä viikolta paketti mascarponea ja vispikermaa. Valkosuklaat kävimme ostamassa kaupasta ja idea kupeista on muutaman vuoden takaa, jolloin syötävät suklaakupit jäätelöllä olivat hetken trendi. Muistatko sinä vielä sen?

Käytimme valkosuklaata siksi, että minusta se sopii juustokakkuun kivasti, ja liivatteen voi tällöin jättää pois.

Juhlajuomana meillä oli Belvoirin sitruuna-seljankukkajuomaa, joka tarttui mukaani ostosreissulla. Se tietenkin skålattiin kuohuviinilaseista, että tilaisuuteen saatiin arvokasta juhlan tuntua.


Sitruuna-valkosuklaajuustokakut valkosuklaakupeissa, 6 annosta


TARVITSET:

  • Pieniä vesi-ilmapalloja

  • 300 g Valkosuklaata

  • 250 g Mascarpone -juustoa

  • 2 dl Vispikermaa

  • Pretzeleitä

  • 20 g Voita

  • 2 Luomusitrunaa

  • (Tarvittaessa sokeria)

  • Mansikoita koristeluun


 

  1. Täytä kuusi vesi-ilmapalloa mahdollisimman kylmällä vedellä. Laita kuhunkin palloon noin 1 dl vettä, älä tee palloista liian isoja. Voit jäähdyttää pallot vielä pakastimessa, mutta älä jäädytä.

  2. Sulata 200 g Valkosuklaata vesihauteessa. Dippaa pallot valkosuklaassa ja anna hyytyä kylmässä vähintään tunti. Dippaa myös puolikkaat mansikat valkosuklaassa ja laita hyytymään kylmään.

  3. Puhkaise pallot lavuaarin päällä ylhäältä ja valuta vesi pois. Poista pallon roskat.

  4. Murskaa pari desiä pretzeleitä pieneksi muruksi ja sekoita niihin sulatettu ja jäähdytetty voi.

  5. Painele pretzeli-muruseos varovasti valkosuklaapallojen pohjalle ja siirrä ne kylmään. Valkosuklaapalloja kannattaa pitää kylmässä kaikin ajoin, etteivät ne sula.

  6. Raasta pestyjen sitruunoiden kuori ja purista toisesta sitruunasta mehu kuppiin.

  7. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja vatkaa mascarpone sekaan.

  8. Lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu.

  9. Sulata 100 g valkosuklaata ja sekoita massan sekaan. Dippaa 6 pretzeliä valkosuklaassa ja paina "teekupin korviksi" valkosuklaakuppeihin.

  10. Jaa massa valkosuklaakuppeihin ja koristele mansikoilla. Anna hyytyä muutama tunti tai yön yli. Nosta tarjolle vasta viime hetkellä!


Kommentit

  1. Ihana idea. Tällaisia voisi tehdä pääsiäisen jälkkäriksi. :)

    VastaaPoista
  2. Ne voisi sitten koristella pienillä pääsiäismunilla 😊

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit