Oreokuppikakut keväisellä taimiteemalla!



Viime viikolla kun siivoilin keittiön kaappeja löysin pari vuotta sitten lahjaksi saamani muffinivuoat, jotka näyttävät aivan kukkaruukuilta. Siitä se ajatus sitten lähti...



Tällä idealla kuppikakut saavat nätin keväisen ilmeen ja varmasti antaa keskustelun aihetta myös kahvipöytään. Resepti on jäätävän helppo ja onnistuu helposti myös lasten kanssa toteutettuna. Omat apurini ovat 4- ja 5- vuotiaat ja osallistuivat jokaiseen vaiheeseen erittäin asiantuntevasti.

Kurkkaa muuten myös Kommammaa -blogista vastaava idea, missä ruukut on tehty itse suklaasta ja niiden täytteenä on appelsiinivaahto! Superhyvä idea ja menee ainakin meillä testiin!


Oreokuppikakut kevättaimi-teemalla 12 kpl


HUOM! Nuo kuppikakkuvuoat mitä käytin ovat erittäin pieniä (Vetoisuus max. 1dl), joten resepti on sen mukainen. Jos käytät ns. tavallisen kokoisia vuokia, suosittelen tuplaamaan reseptin.

  • 50 g Sulaa ja jäähtynyttä voita

  • 1 Kananmuna

  • 0,5 dl Maitoa

  • 1 dl Sokeria

  • 1, 75 dl Vehnäjauhoja

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 3 riviä Fazerin tummaa suklaata

  • 2 pkt Oreokeksejä

  • 250 g Mascarpone -juustoa

  • Tuoretta minttua


 

  1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.

  2. Pieni suklaa ja lisää sekaan.

  3. Lisää joukkoon myös maito, muna ja voi. Sekoita kunnolla.

  4. Jaa taikina 12 vuokaan. Paloittele 6-12 oreokeksiä neljään osaan ja laita keksinpalasia jokaiseen vuokaan. Peitä palaset taikinalla.

  5. Paista 175 C n. 10 - 15 min, kunnes pinta on kauniin ruskea.

  6. Ota toinen pakeeti oreoita ja kaavi jokaisesta keksistä täyte pois.

  7. Sekoita keksien täytteet mascarponen kanssa yhteen, maista ja lisää tarvittaessa sokeria.

  8. Murskaa oreoiden kuoret murusiksi.

  9. Kun muffinit tulevat uunista, jäähdytä ne kokonaan ja pursota mascarponeseos muffineiden päälle ja tasoittele lusikalla, että pinta on tasainen.

  10. Jaa oreomurua pinnalle reilusti ja tökkää mintun lehti pystyyn.


Kommentit

  1. Tää on niin loistava idea! Ihanan näköisiä ja taatusti makuisiakin! Oon jo pitkään miettinyt tällaisten tekemistä, mutta en ole vielä löytänyt sopivia vuokia. Osaatko sanoa mistä tuollaisia vuokia saisi? :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos <3 Mä oon saanut nämä lahjaksi, joten näiden alkuperästä ei ole tietoa. Sen tiedän, että Biltemassa on myyty vastaavia jossain vaiheessa (ainakin vuosi sitten), joten jos sinne on asiaa niin kannattaa käydä kurkkaamassa :) Lisäsin tekstiin vielä hauskan tavan tehdä ruukku itse suklaasta, se löytyi kommammaa -blogista :)
    Toki suklaata ei voi paistaa, mutta jos muffinit tekee pikkuisiin vuokiin ja siirtää suklaaruukun sisään jäähtyneinä, niin lopputulos on varmasti hyvä.. Ainakin teoriassa :D

    VastaaPoista
  3. Ihan mieletöntä! Mielessä on ollut kaktuskuppikakut, mutta nämä voisi olla vielä helpompia toteuttaa. :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Joo mäkin oon nähnyt niitä kaktuksia ja ne on kyllä nättejä :) Nää oli tosiaan kyllä tosi helpot tehdä, ei tarvittu kummoista kikkailua :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit