Kirsikkaleivonnaiset jäätelötäytteellä ja jäätelön kera!



Pahoittelen hiljaisuutta blogin puolella. Meillä on ollut maailma viimeiset pari viikkoa vähän mullin mallin ja tietokoneen toimimattomuus on tuottanut lisää harmaita hiuksia. Täällä kuitenkin ollaan taas ja minulla on teille paljon kaikkea kivaa luvassa seuraaviksi viikoiksi!

Aloitetaan tällä! Äitini piipahti meillä kylässä eilen ja tietenkin halusin leipoa jotain kahvipöytään. Pakastimesta löytyi valmis murotaikina ja pussillinen oman puun kirsikoita viime kesältä. Halusin tehdä leivoksia niistä, ja koska meillä ei ollut mitään sopivaa maitotuotetta kuten kermaa, tuorejuustoa, jogurttia tai vastaavaa, kaivelin pakastimesta puoli litraa vaniljajäätelöä ja tein täytteen siitä.

Lopuista kirsikoista paseerasin kirpeän kirsikkamelban tuomaan ulottuvuutta kokonaisuudelle. Maku oli jäätävän herkullinen ja kokonaisuus täydellinen. Makeaa, kirpeää, lämminä, kylmää. Perfect!


Kirsikka-jäätelöleivokset 12 kpl



  • 1 pkt valmista murotaikinaa tai 1 annos tätä Kotilieden Kauramurotaikinaa

  • 3-4 dl pakastekirsikoita (tai tuoreita jos on kesä)

  • ½ litraa vaniljajäätelöä

  • 2 Kananmunaa

  • Ripaus kanelia

    Lisäksi:

  • Melbaan

  • 4-5 dl Kirsikoita

  • ½- 1 dl hillosokeria

  • 1,5 dl vettä

  • Ripaus kanelia

    Koristeluun:

  • ½ l Vaniljajäätelöä




  1. Kuumenna uuni 200 C.

  2. Poista kirsikoista kivet ja pilko niitä hieman.

  3. Voitele muffinivuoan kolot ja jaa taikina 12 osaan. Taputtele taikina vuoan koloihin niin pohjalle kuin reunoillekin.

  4. Vatkaa nopeasti sula jäätelö ja munat sekaisin ja lisää kirsikat ja kaneli joukkoon ja sekoita vielä.

  5. Jaa massa taikinakuppeihin ja laita uuniin. Paista n. 15 min tai kunnes pinta on pikkuisen saanut väriä.

  6. Keitä melba: Sekoita kaikki melban ainekset keskenään ja keitä 10 min. Painele seos siivilän läpi lusikan avulla. Siemenet ja kirsikoiden kuoren voi laittaa biojätteeseen.

  7. Jäähdytä melba ja leivokset.

  8. Tarjoile leivokset hieman jäähtyneinä melban ja vaniljajäätelön.

Kommentit

Suositut tekstit