Kreikkalaishenkinen uunifetapasta



Ajatus tähän pastaan syntyi kun törmäsin Liemessä -blogin uunifetapastaan. Rakastan reseptissä käytettyjä  makuja ja ohjeesta poiketen lisäsin siihen muutamia omia lemppareitani. Rapea serranokinkku, voimakas valkosipuli ja valkosipulitäytteiset oliivit sopivat pastaan erinomaisesti, ja balsamicosta pasta sai vielä erityisen herkullisen lisän.

Vaikka nimesinkin reseptin kreikkalaishenkiseksi, on reseptissä myös pala Italiaa ja ripaus Espanjaa.

Pasta valmistuu suunnilleen vartissa ja vie taatusti kielen mennessään. Kurkkaa myös Liemessä -blogin alkuperäinen versio!


Kreikkalaishenkinen uunifetapasta kahdelle



  • 100 g Fetajuustoa (Älä hämäänny pienestä määrästä, juusto laajenee uunissa! Itse laitoin pellille 200 g ja puolet oli liikaa!)

  • 2 viipaletta serrano/parmankinkkua

  • 6-8 Valkosipulilla täytettyä oliivia

  • 6 -8 Kirsikkatomaattia

  • ½ Punasipuli

  • 4 Valkosipulinkynttä

  • Reilusti hyvää oliiviöljyä

  • 250g Spagettia

  • 1-2 rkl Balsamicoa

  • Suolaa


TEE NÄIN:

  1. Laita kattilaan kiehumaan vettä ja kuumenna uuni 225 C.

  2. Laita uunipellille tai uunivuokaan feta, kirsikkatomaatit, oliivit, suikaloitu punasipuli ja palastellut valkosipulit. Roiski pintaan reilusti oliiviöljyä ja mausta suolalla. Laita uuniiin.

  3. Laita spagetti kiehumaan suolattuun veteen.

  4. Kun spagetti alkaa olla kypsää ja uunissa oleva juusto ja kasvikset ovat saaneet hieman väriä, lisää parmankinkut pellille rapeutumaan.

  5. Kaada spagetista vesi pois ja mausta lorauksella oliiviöljyä ja balsamicoa.

  6. Voit joko sekoittaa kaikki ainekset pastan sekaan tai asetella ne sellaisenaan pastan päälle.

  7. Basilican lehdillä saa myös väriä ja lisämakua, mutta se ei ole välttämätön.

  8. Tarjoile heti!

Kommentit

Suositut tekstit