Kahden raaka-aineen uunilohi - Helppoa ja herkullista!



Lohi oli viikonloppuna täällä päin erinomaisen hyvässä tarjouksessa, joten kävinpä sitten hakemassa meillekin lauantain päivälliseksi fileen. Uunilohi itsessään on niin herkullista, ettei se käytännössä kaipaa mitään muuta kuin suolaa ja uunia. Halusin kuitenkin kokeilla jotain pientä twistiä lohen kaveriksi.

Lemppari lohiresepteihini kuuluu venäläinen lohi, eikä italialaisessakaan ollut mitään vikaa. En tiedä mihin maahan tämä resepti veisi, mutta maku oli erinomaisen herkullinen. Lohessa ei ole mitään muuta kuin Ruohosipulituorejuustoa ja ripaus suolaa. Maku oli siitä huolimatta superhyvä ja juusto toi sille hieman kermaisen olemuksen.

Söimme lohen perunamuusin ja paahdettujen kasvisten kera.


Uunilohi ruohosipulituorejuustolla



  • 700 g Lohifile

  • 200 g Ruohosipulituorejuustoa

  • 1 tl Suolaa


TEE NÄIN:

  1. Nypi pinseteillä kaikki ruodot pois fileestä.

  2. Ripottele suolaa lohen pintaan.

  3. Laita lohifile nahkapuoli alaspäin vuokaan ja levitä tuorejuusto kauttaaltaan pinnalle.

  4. Paista 200 C n. 30 minuuttia kunnes juusto alkaa saamaan hieman väriä.

  5. Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kera!

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit