Juustokakku-piparipallot vievät kielen mennessään!



Nämä juustokakkupallot sopivat mihin vuodenaikaan tahansa. Pallot voi pyörittää piparkakkujen sijaan missä tahansa kekseissä. Oreo-kekseillä näihin saa herkullisen cookies-and-cream-makumaailman ja tavallisilla digestive-kekseillä perinteisen juustokakun maun. Mutta koska joulu lähenee jo kovaa vauhtia, minä laitoin näihin piparkakkukuorrutteen.

Sisus on pehmeä, suussasulava ja vaniljaisen makea. Päällä on rapeaa piparkakkua. Näiden makeus on vailla vertaansa, mutta kun näistä tekee pienen lihapullan kokoisia, on jokaisen helppo nauttia tätä herkkua haluamansa määrä!

Juustokakku-piparipallot n. 40 kpl:


1 prk (397 g) Kodensoitua maitoa (Donovan)
30g Voita
200 g Maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphiaa)
120 g Valkosuklaata (Panda)
2 tl Vanilja-aromitahnaa (tai kahden vaniljatangon sisältö, tai 2 tl vanilja-aromia)
150 g Piparkakkuja

  • Sulata voi kattilassa ja pehmennä tuorejuusto siinä niin että se on tasaista ja sulaa.

  • Lisää joukkoon kodensoitu maito ja valkosuklaa paloina. Sekoita kattilassa lieden päällä koko ajan niin kauan että suklaa sulaa, mutta varo keittämästä liikaa tai polttamasta pohjaan. Anna kuitenkin pulpahdella hetken aikaa (pari minuuttia). Massan tulisi tässä vaiheessa hieman jo paksuuntua.

  • Lisää vaniljatahna ja sekoita kunnolla, siirrä kulhoon jäähtymään. Anna jäähtyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.

  • Murskaa piparkakut pussissa.

  • Pyöritä juustokakkumassasta pieniä, n. 2 cm halkaisijaltaan palloja. Pyöritä pallot piparimurskassa.

  • Säilytä jääkaapissa. Pallot säilyvät jääkaapissa saman aikaa kuin perinteiset juustokakutkin, eli noin 4-5 päivää.


EDIT: Osalla resepti oli onnistunut, mutta osalla se oli jäänyt löysäksi. Tarkensin ohjeita ja laitan alle kuvan mitä tuotteita itse käytin.



Hei muuten... Minä ja muutama muu Kotilieden bloggaaja teimme teille lukijoille oman joulukalenterin! Seuraathan Facebook- sivustoamme "Kotiliesi -blogit" ja pääset kurkistamaan kaikki luukut jouluaattoon mennessä!

Kommentit

  1. Onko vanilja aromitahna sama kuin vaniljatahna?
    Saisi ihan normaali k kaupasta.

    VastaaPoista
  2. Hei! Kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä. Kysyisin millä voisin korvata tuon valkosuklaan, sillä en ole sen ystävä?

    VastaaPoista
  3. Hei!
    Mistä olet ostanut tuota vaniljatahnaa?
    Ihanaa joulun odotusta teidän perheelle! :)

    VastaaPoista
  4. Sain vaniljatahnan lahjaksi, joten en ole varma missä sitä myydään. Käyttämäni tuote on Taylor & Colledge Organic Vanilla flavouring paste (65g purkki). Korjasin reseptiä sen verran, että vaniljatahnan lisäksi voi käyttää myös vaniljatankoja tai perinteistä vanilja-aromia :)

    Tässä linkki tuotteeseen: https://www.amazon.co.uk/Taylor-Colledge-Vanilla-Bean-Paste/dp/B005IPJQF2

    VastaaPoista
  5. Valkosuklaan maku on todella mieto, lähes olematon, että sinällään ei pelkoa että se tässä maistuisi. En oikein keksi millä sen voisi korvata niin ettei koostumus muuttuisi. Joku tuote mikä kovettaisi samalla sen pitäisi olla. Ehkä tavallinen suklaa? Mutta silloin makumaailma muuttuu jonkin verran.

    VastaaPoista
  6. Varmasti ero ei ainakaan ole iso, eli perus vaniljatahna, vanilja-aromi tai ihan puhdas vanilja toimivat varmasti kaikki yhtä hyvin! :)

    VastaaPoista
  7. Heippa vielä!
    Kävin tsekkaamassa Paavolan Citymarketin ja sieltä löytyi pariakin eri vaniljatahnaa! :) Tänään pääsee siis testailemaan reseptiä!

    VastaaPoista
  8. Kiva kuulla! Kerro sitten mitä pidit <3

    VastaaPoista
  9. Eipä kyllä palleroita pyöritelty, ei. Oli vielä yönkin yli olleena niin löysää, että lusikasta valui. Kaikki tein punniten grammalleen ja ohjeen mukaan. En vaan käsitä miksi ei onnistunut. Kondensoitu maito oli sokeroitua, menikö siinä pieleen?

    VastaaPoista
  10. Hei. Ajattelin kokeilla näitä, mutta kuuluuko käyttää tavallista kondensoitua maitoa vai karamellisoitua kondensoitua maitoa? :)

    VastaaPoista
  11. Hei, sainkin viestisi Facebookin kautta. Olen koittanut miettiä pääni puhki missä vika voisi olla. Teen viikonloppuna uuden erän, sillä tämä resepti minkä kehitin toimi erinomaisesti minulla. Testaan voisiko vika olla raaka-aineiden merkeissä. Linkkaan viikonloppuna kaikki tuotteet reseptiin mitä itse käytin.

    VastaaPoista
  12. Sitä tavallista valkoista, eli ei keitettyä kinuskia :)

    VastaaPoista
  13. Hei taas!
    Mulle kävi sama juttu, kuin ”Ellulle”! Eli jäi ihan nestemäiseksi, maku kyllä oli ihana! :D
    Käytin Rainbown kondensoitua maitoa, Philadelpiaa, voita tuon 30g, Pandan valkosuklaata ja samaa vaniljatahnaa kuin sinä. En kyllä käsitä, että mitä oikein tapahtui! :D
    Jään odottelemaan sun testin tuloksia! :)

    VastaaPoista
  14. Muokkasin ohjeen nyt tarkemmaksi. Kokeilin itse siis samaa nyt uudestaan ja massa oli jopa paksumpaa kuin viime kerralla.

    VastaaPoista
  15. Kokeilin tätä reseptiä viikonloppuna ja onnistui hyvin juuri noilla samoilla raaka-aineilla, paitsi käytin Dr. Oetker vaniljatahnaa ja Valion voita. Ja kun tekee ohjeen mukaan ja antaa seoksen paksuuntua kiehauttaessa, niin jähmettyy hyvin jääkaapissa.

    VastaaPoista
  16. Kiitos viestistä! Kiva että onnistui! :)

    VastaaPoista
  17. Hei
    Ajattelin laittaa pakastimeen odottamasn joulua...kannattaa varmaam kuorruttaa vasta lun sulanut? Vai mitä luulet

    VastaaPoista
  18. Kannattaa ehdottomasti kuorruttaa juuri ennen tarjoilua, niin piparit ei varmasti kostu liikaa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit