Vohvelit suolaisena ja makeana!



Rantautin kotiin meille vohveliraudan. Minä olen niitä ostellut ennenkin, mutta ne ovat aina jääneet nurkkiin kerran kokeiltuna, sillä minulla ei vain riitä aika odotella niiden kypsymistä. Hermot menee ja lettupannu taiotaan kaapista. Siinä ajassa kun vohvelirauta tekee kaksi vohvelia, on lettupannulta tullut litran taikina läpi.

Päätin kuitenkin antaa vohveliraudoille mahdollisuuden ja ostin tuttavalta käytetyn raudan, missä oli lämmönsäätönavikka. Se oli parhaiten sijoitetut viisi euroa aikoihin. Lapset rakastuivat vohvelihommaan täysin ja nyt meillä on ollut vohveleita aamupalana, iltapalana ja jopa päivällisenä.

Aamu- ja iltapaloina maistuvat herkulliset banaanivohvelit. Ne ovat herkullisia ja päivä lähtee ihanasti käyntiin. Hunajaa vain päälle ja ääntä kohti. Päivällisvohveleihin olemme laittaneet sen sijaan pinaattia ja tuhdimpaa täytettä. Esimerkiksi pulled chicken ja coleslaw vievät vohvelit aivan uuteen paikkaan tässä maailmassa. Puhumattakaan kinkkutäytteestä, mikä sopisi vaikka juhlissa tarjottavaksi.

Lapsuudestani muistan kun äiti niitä meille teki, siksi onkin ihanaa tuoda tämä herkku viimeinkin onnistuneena versiona myös omille lapsille. Vaikka vohveleiden ja lettujen taikina on sama, on maku jostain syystä kuitenkin erilainen. Tämä on parasta just nyt!

[caption id="attachment_6710" align="aligncenter" width="2564"] Banaanivohvelit ja hunajaa[/caption]

Pinaattivohvelit päivälliseksi


½ l Kivennäisvettä
½ l Maitoa
3 Kananmunaa
2 dl Speltti- tai sämpyläjauhoja
2-4 dl Vehnäjauhoja (Lisää vähitellen että saat oikean koostumuksen)
½ dl Kaura-ruishiutaleita
1 dl Pakastepinaattia sulatettuna ja valutettuna
1 tl Suolaa
1 tl Leivinjauhetta

Lisäksi Pulled Chickeniä, Coleslawta, vihreää salaattia (Salaatti, avocado, kurkku, tomaatti, oliivi, sipuli... tai mitä ikinä kaapista löytyy...)

  • Vatkaa munat, kivennäisvesi ja maito sekaisin.

  • Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan että koostumus on oikea. Paksuhkoa, mutta juoksevaa.

  • Anna turvota 30 min.

  • Paista vohveliraudalla. Käytä paistoon voita tai ruokaöljyä.


[caption id="attachment_6709" align="aligncenter" width="3024"] Pinaattivohvelit, coleslaw, pulled chicken ja vihreä salaatti vievät nälän aivan taatusti![/caption]

Parhaat banaanivohvelit aamuun!


2 Banaania muussattuna
½- 1 dl Jauhoja
2 dl Kaura-ruishiutaleita
2 tl Vanilja-aromia
2 tl Leivinjauhetta
½ tl Kanelia
2 Kananmunaa
1,5 dl Maitoa

  • Sekoita kaikki aineet huolellisesti tasaiseksi.

  • Paista kypsäksi vohveliraudalla. Käytä paistoon voita ja ruokaöljyä.


[caption id="attachment_6708" align="aligncenter" width="3024"] Kinkkutäytteiset vohvelit sopisi myös tarjoiltavaksi juhlissa![/caption]

Suolaisten vohveleiden kinkkutäyte


150 g Tuorejuustoa
150 g Creme Fraisea
½ dl Majoneesia
200 g Palvikinkkua
1 Maustekurkku
1 Granny Smith -omena
n. 1 dl Murskattua fetaa
½ Punasipuli
Ruohosipulia

Mausteet: Valkosipulijauhe, sipulijauhe, paprikajauhe, valkopippuri, sokeri, suola

  • Pilko kinkku pieneksi hakkelukseksi.

  • Kuutioi omena, punasipuli ja maustekurkku pieniksi.

  • Silppua ruohosipuli.

  • Vatkaa tuorejuusto, ranskankerma ja majoneesi.

  • Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää mausteet. Ole varovainen suolan kanssa, sillä kinkussa, maustekurkussa ja fetassa on sitä jo valmiiksi.

  • Anna maustua muutama tunti jääkaapissa.

  • Tarjoile suolaisten vohveleiden kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit