Mustikka -valkosuklaa cupcakesit!



Meillä on tapa leipoa lasten kanssa viikonloppuisin jotain pientä. Viime viikonloppuna syntyivät nämä suussa sulavat mustikka-valkosuklaa cupcakesit!

Mustikka ja valkosuklaa sopivat yhteen erinomaisen hyvin ja tasapainottavat toistensa makua. Pehmeä muffini ja makean kermainen kuorrutus sulaa suuhun ja saa silmät menemään hetkellisesti kiinni, vain että voisit maistaa kaiken paremmin. Voiko leivonnaiselta muuta vaatia?

Mustikka -valkosuklaa cupcakesit 10 - 12 kpl


3 Kananmunaa
1,5 dl Sokeria
3 dl Vehnäjauhoja
1 dl Graham jauhoja
2 tl Leivinjauhetta
2 tl Vanilja-aromia
3/4 dl Kermaa
100 g Voita sulatettuna
100 g Valkosuklaata
3 dl Mustikoita (pakaste)

KUORRUTE:

2 dl Vispikermaa
100 g Tuorejuustoa
3 rkl Vaniljakreemijauhetta
75 g Valkosuklaata
1 tl Vanilja-aromia
½ dl Mustikoita

  • Vatkaa munat ja sokeri valkoisekse vaahdoksi.

  • Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.

  • Rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi.

  • Sekoita kaikki ainekset keskenään, mutta vältä vatkaamasta niitä.

  • Laita muffinipellin koloihin muffinivuoat ja jaa taikina 10 - 12 vuokaan tasaisesti. Jos sinulla ei ole muffinipeltiä, kannattaa laittaa kaksi muffinipaperia päällekäin.

  • Paista 200 C n. 15 - 20 min tai kunnes muffinit on kypsiä. Jäähdytä.




  • Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja vaniljakreemijauhe, ja vatkaa ne kerman joukkoon.

  • Soseuta mustikat ja lisää ne ja vanilja-aromi kermaseokseen.

  • Sulata valkosuklaa mikrossa varoen ja sekoita kerman sekaan.

  • Maista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.

  • Kuorruta jäähtyneet muffinit. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit

Suositut tekstit