Suklaakakku ilman sokeria! (Laktoositon, gluteeniton)



Korjaan heti, että sen verran on sokeria mitä noista koristeena olevista marjoista itsessään löytyy, mutta muuten tämä kakku on kokonaan sokeriton.

Kakun pohja on täytekakkupohja, mikä on tehty karppisokerista. Välissä ja päällä on raakakaakaosta, steviasta, voista ja kermasta tehty kreemi. Samalla kreemillä on tehty pursotukset. Koristeena on mansikoita, mustikoita, sokerittomia täytekeksejä, sokeritonta suklaata sekä ripaus kookoshiutaleita.

Täytyy sanoa, että usko tämän onnistumiseen - varsinkaan ekalla yrittämällä- oli kaikkea muuta kuin vahva. Olen oikeastaan enemmän kuin yllättynyt lopputuloksesta. Saan kai nyt taputtaa itseäni olkapäälle?

Minulla ja Munakoisoni ja Minä -blogin Jasminilla on sosiaalisessa mediassa sokerittomiin resepteihin ja muutenkin sokerittomiin vinkkeihin pohjautuva Sokeritonta - Sugar Free -yhteisö. Jasmin keksi, että tarvitsemme uuden profiilikuvan ja sen pitää olla suklaakakku. Ja tietenkin sokeriton. Innostuin ajatuksesta ja rupesimme tuumasta toimeen. Se vaan ei sitten ollutkaan aivan niin "helppo pala (överiä)suklaakakkua" kuin alunperin luulin.

Kävin läpi lukemattomia reseptejä, blogeja ja sivustoja, ja mietin itsekin alunperin luonnonmukaisempaa makeutusta kuin mitä makeutusaineet ovat. Päätin kuitenkin käyttää niitä makeutusaineita, sillä huomasin raakakakkuja ja vastaavia olevan paljon, mutta tällaisia ns. perinteisempiä reseptejä ei juurikaan ole sokerittomana. Ja niin tämä överisuklaakakku saa varmasti oman jalansijansa sokerittomassa maailmassa. Eihän tätä kuitenkaan vedetä jokaisena arkipäivänä, vaan lähinnä kun vieraita on tulossa tai vaikka juhlat.



Jos sokerittomuus kiinnostaa, seuraa näitä meidän kanaviamme:

@Sokeritonta_sugarfree instagramissa (Inspiraatiota, tiedotusta, vinkkejä)
Sokeritonta - Sugar Free Facebookryhmä (Vertaistukea, vinkkejä ja linkkejä)
Sokeritonta - Sugar Free Facebookyhteisö (tiedotusta, vinkkejä ja linkkejä)

Myös minut ja Jasminin löytää instasta, joten pistähän seuraten myös @fruttidimutsi ja @munakoisonijamina


TARVITSET (n. 10 annosta)


18 cm Uunivuoan (irtopohjavuoka)

2 x KAKKUPOHJA: HUOM! KAKKUPOHJAT KANNATTAA TEHDÄ EDELLISENÄ PÄIVÄNÄ ETTÄ NE SAAVAT JÄÄHTYÄ JA VETÄYTYÄ RAUHASSA!

Vaalea kakkupohja:

3 Isoa kananmunaa
1 dl Karppisokeria
1 dl Perunajauhoja
1 dl Lämmintä vettä
½ dl Vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1,5 rkl Leivinjauhetta

  • Laita uuni kuumenemaan 175 C ja sekoita kuivat aineet paitsi karppisokeri sekaisin keskenään.

  • Vatkaa munia ja karppisokeria niin kauan että seos muuttuu valkoiseksi vaahdoksi (ainakin 5 minuuttia)

  • Kaada vesi munaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

  • Lisää kuivat aineet ja sekoita hyvin.

  • Voitele vuoka, kaada vuokaan ja paista 25 min. Testaa tikulla onko kakku kypsä, jos tikkuun jää taikinaa, paista vielä hetki.


TUMMA KAKKUPOHJA:

4 Isoa kananmunaa
1,25 dl Karppisokeria
1 dl Perunajauhoja
1 dl Lämmintä vettä
½ dl Vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
½ dl Raakakaakaojauhetta
1,5 rkl Leivinjauhetta

  • Laita uuni kuumenemaan 175 C ja sekoita kuivat aineet paitsi karppisokeri sekaisin keskenään.

  • Vatkaa munia ja karppisokeria niin kauan että seos muuttuu valkoiseksi vaahdoksi (ainakin 5 minuuttia)

  • Kaada vesi munaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

  • Lisää kuivat aineet ja sekoita hyvin.

  • Voitele vuoka, kaada vuokaan ja paista 25 min. Testaa tikulla onko kakku kypsä, jos tikkuun jää taikinaa, paista vielä hetki.


SUKLAAKREEMI:

2 prk Laktoositonta vispikermaa
1 dl Raakakaakaojauhetta
(1 dl Karppisokeria, lisää vähän kerrallaan että maku on sopiva)
150g Voita (laktoositon)

  • Pehmennä voita 10 sekuntia mikrossa, tai anna sen olla huoneenlämmössä puolisen tuntia. Voi ei saa olla sulaa, vaan kiinteää ja pehmeää.

  • Vatkaa kerma vaahdoksi.

  • Lisää voi, raakakaakaojauhe ja hieman karppisokeria. Vatkaa sekaisin.

  • Maista ja lisää makeutusta hieman lisää. Sekoita. Maista ja toista tarvittaessa.


Kakun kasaaminen


TARVITSET LISÄKSI KORISTELUUN:

Sokerittomia keksejä, mansikoita, mustikoita, minttua, kookoshiutaleita ja 50g sokeritonta suklaata (esim. Brunbergin suklaa on sokeritonta ja laktoositonta).

  • Leikkaa kakkupohjat puoliksi.

  • Lisää jokaiseen väliin suklaakreemiä.

  • Peitä kakku kauttaaltaan suklaakreemilla ja laita loput massasta pursotuspussiin. Pursota kakun päälle ruusukkeita.

  • Leikkaa sokerittomat keksit puoliksi ja laita niitä pystyyn ruusukkeisiin.

  • Pilko mansikat puoliksi ja lisää ne mustikoiden kanssa kakun päälle.

  • Sulata 50g suklaalevystä puolet ja lisää joukkoon 25 g voita. Sulata ne mikrossa ja sekoita hyvin keskenään. Roiski kastiketta marjojen päälle ja tee valumia.

  • Heittele päälle rouhittua suklaata, mintun lehtiä, lisää suklaa-voisekoitusta ja lopuksi koristele koko överi komeus kookoshiutaleilla!

  • Laita jääkaappiin tunniksi että koko homma hyytyy ja sitten vain nauttimaan!


KUVAT: Munakoisoni ja Minä -blogin Jasmin

Kommentit

Suositut tekstit