Jallusinappi on kinkun puoliso! (laktoositon)



Jaloviinan aromi on aivan omiaan tekemään joulusinapista luxusta. Jaloviina ratsastaa kauniisti hunajalla ja siirapilla maustetussa sinapissa. Sinapin maku on voimakas. Se on yhtä aikaa tulinen, makea, pehmeä ja kova. Se on grillimakkaran paras ystävä ja joulukinkun puoliso.

Jaloviina ei maistu sinapissa jaloviinalle. Sen itseismaku katoaa, mutta se tuo sinapille aivan uuden ulottuvuuden. Ilman ruskean viinan makua.

Jallusinappi on myös nerokas sala-ase salaatinkastikkeeseen. Ranskankermaa, paprikajauhetta, suolaa ja jallusinappia. Vaikka vihaisit salaattia, saatoit juuri rakastua...

Tutustuin tähän tuotteeseen vasta viime vuonna, kun teimme koulussa myyntiin joulutuotteita. Viime vuoden reseptiin toin kuitenkin oman lisäni, mikä toi jallusinapin kokonaan uusille leveleille: Hunajan.

Muistutan kuitenkin, että vaikka jallun osuus sinapissa on pieni, jallua ei kuumenneta. Älä siis tarjoa tätä piiperöillesi. Tämä ei ole lasten luxusta... Tämä on aikuisten luxusta.

Ps. Ihana joululahjaidea ;)


Jaloviinasinappi n. 2 dl


1 dl Laktoositonta kuohukermaa
½ dl Tummaa siirappia
2 isoa kananmunaa
1 dl Colmansin sinappijauhetta
1 dl Sokeria
1 tl Perunajauhoa
1 tl Sitruunamehua
1 tl Omenaviinietikkaa
1 Minipullo Jaloviinaa (4,5 rkl = 4 senttilitraa)
3 rkl Hunajaa

  • Laita kaikki ainekset LUKUUNOTTAMATTA Jallua ja hunajaa kattilaan.

  • Vatkaa vispilällä sekaisin.

  • Kiehauta, mutta älä keitä.

  • Anna jäähtyä ja lisää Jallu sekä hunaja. Sekoita hyvin.

  • Keitä lasipurkki kiehuvassa vedessä, lasipurkin vetoisuus on hyvä olla 2,5dl.

  • Laita jäähtynyt sinappi kuumaan purkkiin ja sulje kansi.

  • Jäähdytä kunnolla ja säilytä jääkaapissa.

Kommentit

  1. Millainen lopputuloksen koostumus kuuluisi olla? Menaan mulla jäi aika löysäksi? Tein x2 satsin suoraan.

    VastaaPoista
  2. Nyt en osaa sanoa missä vika. Omastani tuli tällä ohjeella tosi tahmeaa eikä yhtään juoksevaa...

    VastaaPoista
  3. 1 rkl = 15ml = 1,5cl
    => 4,5 rkl ≠ 4cl
    => 4,5 rkl ≈ 7cl

    VastaaPoista
  4. Tein just äsken tätä tupla-annoksen ja aivan järkyttävän hyvä lopputulos! Suosittelen voimakkaasti! Kiitos reseptistä.

    VastaaPoista
  5. Kiitos vastauksesta, todella kiva kuulla! Ihanaa joulunodotusta sinne!

    VastaaPoista
  6. Voi olla että riippuu missä kohtaa lisää hunajan ja Jallun. Tiedä näistä, onko sillä merkitystä että missä kohtaa sen Jallun ja hunajan laittaa???

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit