Hunajapäärynät uunissa - Ihana jälkiruoka!



Tämä jälkiruoka on superhelppo tehdä ja lisäksi se on mahtava esimerkki siitä miten terveellisen päärynän voi muuttaa syntisen herkulliseksi ja epäterveelliseksi vain muutamassa minuutissa!

Juttu lähti siitä, kun meille oli tulossa vieraita. Tein heille lounaan, joten uuni ja liesi oli päällä koko aamun ja aamupäivän. Tapamme mukaan nautimme jälkiruoaksi kahvit ja mietin mikä pieni, helppo ja nopea juttu olisi ratkaisu kahvileiväksi. Päädyin paahtamaan päärynöitä.

Päärynät menivät uuniin siis voin ja hunajan kanssa. Hunajan maku pehmeni merkittävästi uunissa ja mietimmekin että ensi kerralla teemme nämä tummalla siirapilla. Siirappi jää uunissa paahteisen makuiseksi ja toimii varmasti hyvin näiden kanssa.

Voi ja hunaja muodostivat yhdessä herkullisen liemen joka toimi vähän kuin kastikkeena jäätelölle. Kerrassaan herkullista ja todella nopeaa!


Hunajapäärynät uunissa, 4 annosta


2 Päärynää
4 nokaretta voita
Hunajaa

  • Kuumenna uuni 200 C

  • Puolita päärynät ja poista siemenet. Siirrä uunivuokaan.

  • Laita siemenkolosiin nokareet voita.

  • Valuta päärynöiden päälle reilusti hunajaa.

  • Paista n. 20 min tai kunnes pinta saa väriä.

  • Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.


Kommentit

Suositut tekstit