Maailman paras omenakakku!



Pikkusiskoni oli tulossa käymään ja hän toivoi omenapiirakkaa. Minulla oli liikaa aikaa ja halusin kokeilla jotain erilaista, päädyin tekemään omenakakun. Tässä kakussa tapaillaan omenapiirakan makua. Siksi välissä on vaniljainen täyte. Kakun koostumus sensijaan muistuttaa enemmän porkkanakakkua. Se on kostea ja tiivis.

Tämä kakku suli suuhun ja oli erityisen herkullinen. Yllätyin jopa itsekin, sillä en ole vastaavaa ennen tehnyt enkä maistanut. Omena, kaneli ja bourbonvanilja tuo kauniin pehmeää makua, samalla kun siemenpuuro tuo kakun rakenteeseen napakkaa tekstuuria.

Suosittelen tätä reseptiä lämmöllä!


Omenakakku


(24cm kakkuvuoka)

3 dl Fariinisokeria
4 Kananmunaa
3 dl Öljyä
5 dl Vehnäjauhoja
3 tl Leivinjauhetta
1 tl Kanelia
½ tl Kardemummaa
1 tl Inkiväärijauhetta
1 tl Bourbonvaniljaa
1 dl Sadonkorjuupuuroa (tai mitä tahansa puuroa ja siemeniä)
2 Isoa Granny Smith omenaa

  • Vatkaa fariinisokeri ja munat vaahdoksi, lisää öljy.

  • Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.

  • Raasta omenat.

  • Sekoita kaikki ainekset yhteen ja paista uunin keskitasolla n. 30 min.

  • Tarkista tikulla että kakku on varmasti kypsä. Anna jäähtyä ennen kumoamista.


TÄYTE:

400 g Tuorejuustoa
200 g Voita
2 dl Vispikermaa
6 - 7 dl Tomusokeria
1 tl Inkivääriä
2 tl Bourbon vaniljaa

Purkki keitettyä kondensoitua maitoa kuorrutukseen.

  • Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään (EI kondensoitua maitoa).

  • Kumoa jäähtynyt kakku ja leikkaa kolmeen osaan.

  • Täytä kakun välit täytteellä. Jos kakku vaikuttaa kuivalta, voit kostuttaa sitä omenamehulla tai vedellä.

  • Levitä loppu kuorrute kakun päälle.

  • Kuorruta vielä kondensodulla maidolla.

  • Anna levätä hetki jääkaapissa. Tarjoile!


Kommentit

Suositut tekstit